3 sfaturi sigure pentru accesorizarea casei

august 17

Aspectul placut al unei camere nu depinde de gama cromatica aleasa, de stilul mobilierului ori de pretiozitatea obiectelor decorative. Exista o suma de mici detalii care, daca nu sunt atent alese si coordonate, pot distruge estetic intregul concept. Ne referim la micile accesorii atat de indispensabile, pornind de la butoni si pana la intarsii, de la ciucuri si pana la micile aplicatii decorative, de la structura corpurilor de iluminat si pana la prize si intrerupatoare. Toate acestea trebuie armonizate in context, daca iti doresti un ambient echilibrat, care sa-ti incante privirea pana in cel mai mic detaliu.

accesorii butoni

Stii ce sa ceri designerilor de interior?

Atunci cand pornesti un proiect de amenajare si apelezi la o firma de specialitate este bine ca din start sa clarifici toate aspectele legate de mobilier si de accesorii, pe langa cele tehnice sau de stil. Daca iti doresti un camin eminamente personalizat, solutia la indemana este sa realizezi intreg mobilierul pe comanda. Este drept, in astfel de situatii timpul de livrare poate fi cu putin mai indelungat decat daca optezi pentru piese existente in colectiile brandurilor.

mobila la comanda

Ce avantaje sigure ai atunci cand optezi pentru mobilier pe comanda?

In primul rand ai o libertate mare de alegere, in sensul ca pe langa designul pieselor, poti opta pentru finisaje si accesorii care sa creeze imaginea clara ca acea piesa este special conceputa pentru tine si ca se integreaza perfect in ambient.

accesorii lustra

Inainte sa comanzi mobilierul asigura-te ca ai macar o mostra din materialul cu care urmeaza sa plachezi pardoseala, dar si din cel pe care urmeaza sa-l aplici pe perete. Chiar daca vei folosi vopsea lavabila, poti aplica cateva straturi pe o plansa din carton; plansa are textura asemanatoare cu cea a peretelui din gips carton. Astfel rezultatul va fi aproape de realitate, iar mostra o poti lua usor in fabrica de mobila. Astfel vei coordona cromatic toate elementele si vei putea aduce o nota de stil si de rafinament armonizand si butonii sau manerele sertarelor cu materialele existente.

baie

Ce pasi sa parcurgi pana la terminarea amenajarii?

Good things dont come easy – spune un proverb britanic. Tine cont de acest lucru si acorda atentia cuvenita fiecarui obiect pe care il aduci in cadru; astfel la finalul decorarii totul va spune o poveste coerenta. Iata la ce trebuie sa fii atent! Atunci cand plasezi obiectele decorative nu te ghida strict dupa frumusetea lor, ci incearca sa gasesti diverse coordonate stilistice. De exemplu, daca ai un mobilier vintage, iar manerele sunt alamite, aseaza pe respectivul dulap piese antice din metal patinat. In schimb, daca butonii sertarelor sunt dint sticla, cristal, ceramica pictata, atunci este bine sa intervii cu vase din materiale fine si cu veioze cu structuri delicate.

final

Pentru a exemplifica cele sustinute am ales sa ilustram cu imagini realizate in proiectele La Maison, de care suntem mandri. Chiar si aceste mici colturi, din camere cu diverse destinatii au un farmec aparte, care poarta amprenta personalitatii proprietarilor. Asadar, folositi-va intreaga imaginatie pentru a pune in scena tot ceea ce va reprezinta la nivel decorativ.

COMMENTS ARE OFF THIS POST