Alegerea patului din dormitorul tau

aprilie 6

Studiile spun ca ne petrecem o treime din viata dormind, ceea ce inseamna ca ar trebui sa acordam amenajarii dormitorului o importanta speciala. In continuare, veti afla cum sa aranjati dormitorul si patul astfel incat sa aveti un somn de calitate, care va asigura o viata sanatoasa, buna dispozitie si performante intelectuale. Deasemenea, dormitorul este incaperea care se preteaza cel mai bine la o atmosfera romantica.

mobilier la comanda proiect design apartament

Dimensiunile patului reprezinta cel mai important aspect. In primul rand, se recomanda ca lungimea sa sa fie mai mare cu minimum 20 cm decat cea a corpului tau. Indiferent de modelul pentru care ai optat, este important sa alegi un pat in functie de numarul de persoane care il vor utiliza si, in special, potrivit corpului tau. Amplasarea sa se va face la o distanta de minimum 60 cm fata de peretele lateral sau piesele de mobilier din camera; aceasta este distanta necesara unui om pentru a se putea misca.

Cum ar arata dormitorul tau daca in locul tabliei obisnuite ai pune un panou inalt tapitat sau decorat intr-o culoare de contrast cu restul elementelor din incapere? Tapiteria moale, cu imprimeuri generoase, este pe placul tuturor. Partea buna la acest tip de tablie este ca poti schimba cu usurinta materialul daca se degradeaza sau nu iti mai place culoarea. Banala tablie de pat, ce a trecut pana acum neobservata, poate deveni principalul element decorativ al dormitorului tau.

modele tablii pat la maison proiecte

Asa cum spuneam si la inceputul articolului, ne petrecem o treime din viata in pat; deci este foarte important sa alegi cea mai buna saltea de pat. Achizitionarea unei saltele de pat este printre cele mai importante cumparaturi pe care le poti face pentru casa; pentru ca este „piesa de mobilier” pe care iti petreci cel mai mult timp. Fie ca preferi o saltea cu arcuri sau din spuma cu memorie, in gama Treca Interiors Paris gasesti solutii pentru a-ti imbunatati somnul si, implicit, pentru a avea o viata mai sanatoasa.

SAVOIR VIVRE, SAVOIR DORMIR… sinonim de cateva decenii cu conceptul de piata de lux in arta de a dormi in stil francez. Treca Interiors Paris este patul francez prin excelenta, lucrat 100% manual si produs 100% in Franta. Saltelele Treca isi pastreaza forma si calitatile pentru o perioada indelungata de folosire, datorita cusaturilor realizate manual intre cele doua suprafete; aceasta este o caracteristica unica Treca Interiors Paris care tin nemiscate captuseala, invelitorile si arcurile. Baza patului este insotitorul indispensabil al saltelei, garantand rezistenta de durata a suportului.

somiera saltea topper triptyque etoile fenetre la maison treca interiors

La fel de importanta ca si salteau este somiera, deoarece combinatia potrivita intre saltea si somiera ofera sustinerea si confortul de care avem nevoie. O somiera este compusa din cadru rigid ce fixeaza salteaua si poate fi fie cu picioare sau fara, tapitata sau cu fusta. In general se recomanda somiera tapisata in principal pentru saltelele cu arcuri; acestea ofera sprijin pe toata suprafata, pe cand somierele cu picioare si cadru metalic pot fi folosite in special pentru saltelele cu spuma.somiere treca interiors paris la maison proiecte

Unul dintre marile beneficii ale somierei tapitate este acela de a oferi stabilitate si durabilitate alaturi de un desing modern. Aceste baze tapitate sunt modele cu un design functional, cu o gama ampla in ceea ce priveste alegerea picioarelor, din diferite materiale, astfel putand sa se adapteze perfect necesitatilor clientilor. In plus materialele cu care sunt tapitate sprijina eliminarea transpiratiei din saltea si ajuta la prevenirea acarienilor si bacteriilor. Bazele tapitate de la Treca Interiors Paris ofera eleganta dorita in dormitorul tau.

Patul cu somiera rabatabila este ideal pentru pastrarea si organizarea practica a lenjeriilor de pat, plapumilor, pernelor si altor obiecte voluminoase; acestea ocupa spatiu si nu ne face placere sa le vedem in dressingul din dormitor. Iata mai jos un exemplu de somiera rabatabila de la Treca Interiors Paris.somiera lada de depozitare treca interiors paris

Deoarece perceptia asupra senzatiei pe care o ofera un pat este extrem de subiectiva, Treca Interiors Paris a gasit una dintre cele mai potrivite solutii creand o gama de toppere sau supra-saltele. Topper-ul este o saltea suplimentara ce poate fi utilizata peste orice tip de saltea si este menit sa ofere protectie acesteia, dar si un plus de confort.

treca interiors paris topper saltea la maison

Un pat perfect presupune mai mult decat alegerea saltelei si a somierei, presupune si asortarea seturilor de perne si pernute cu o cuvertura frumoasa, cu o lenjerie sau o pilota deosebita. Pentru un efect decorativ deosebit ar trebui sa cumperi mai multe seturi de perne; fie de aceeasi dimensiune, fie de dimensiuni si forme diferite. Indiferent de numarul pentru care vei opta, nu uita ca poti imbraca seturile in huse diferit colorate; desi nu vei gresi nici alegand un set uni. Important este ca la final, toate pernele si textilele sa se asorteze formand un tot unitar.

proiect la maison somiera cu fusta

Cand alegi pernele, achizitioneaza si o cuvertura asortata. De altfel, ar fi bine sa ai in vedere ca atat cuvertura, cat si pernele trebuie sa completeze ansamblul cromatic al dormitorului. Cuvertura aleasa va fi asternuta peste cearsaf si plapuma, pana in zona pernelor; aici va fi intoarsa impreuna cu plapuma cu care te invelesti.  Astfel se formeaza un pliu decorativ frumos ce expune straturile din aranjamentul patului.

proiect la maison dormitor tapet magnolii

Daca spatiul iti permite, poti amenaja un spatiu de depozitare la capatul patului. Fie ca alegi sa pui o bancuta tapitata, o canapea spatioasa sau doua scaune comode, acestea pot servi drept loc de depozitare a pernelor de decor sau a cuverturei, ori de conversatie. Iata mai jos cateva exemple:

Bedroom Grange jacob mobilier la maisonmobilier la comanda proiect design casa brasov
Solutii de amenajare a dormitorului sunt nenumarate, trebuie doar sa te decizi cum iti doresti sa arate. Asadar, te asteptam in showroom-ul nostru (Bd Dacia, Nr 73, Sector 2, Bucuresti) cu o multime de idei de amenajare de la Treca Interiors Paris pentru inspiratie!

Treca Interiors Paris

COMMENTS ARE OFF THIS POST