Asteptandu-l cu nerabdare pe Mos Nicolae!

decembrie 2

Decembrie este luna sarbatorilor, a mirosului de cozonac, a bucuriei, a batailor cu bulgari, a petrecerilor in familie. Toata lumea adora sa primeasca si sa ofere cadouri caci prilejuri sunt din plin!
Cadouri Mos Nicolae
Sarbatoarea lui Mos Nicolae marcheaza inceputul sarbatorilor de iarna. Se spune ca venirea oficiala a iernii este chiar de Sf. Nicolae.
Sfantul Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinti din calendar, este praznuit la 6 decembrie. De origine greceasca –Nikolaos, numele este format din doua cuvinte: nike „victorie“ (de la nikao, „a invinge“) si laos, „popor“, putandu-se talmaci prin „obsteasca biruinta”.
Mos Nicolae
Mos Nicolae sau Mos Neculai este un personaj legendar si mitic care aduce daruri copiilor in ajunul sarbatorii de Sf. Nicolae, in seara zilei de 5 decembrie. Personajul are corespondenti în intreaga Europa Centrala astfel: Mikulás în Ungaria, Mikuláš in Republica Ceha si Slovacia si Mikołaj in Polonia. Personajul este in mare parte asemanator lui Mos Craciun, acesta fiind o adaptare dupa Sfantul Nicolae, ambii purtand straie rosii si oferind cadouri.
In traditiile romanesti, Sfantul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zapada care cade in luna decembrie; pazeste soarele care incearca sa se refugieze pe langa el spre taramurile de miazanoapte pentru a lasa lumea fara lumina si caldura; este iscoada a diavolului; stapaneste apele, fiind patron al corabierilor pe care ii scapa de la inec; apara soldatii in razboi, motiv pentru care acestia il invoca in timpul luptelor; ajuta vaduvele, orfanii si fetele sarace care vor sa se marite.
Cadouri Mos Nicolae
Ce stim despre Mos Nicolae?

    • Aduce daruri copiilor în ajunul zilei de Sf. Nicolae in noaptea dinspre 5 spre 6 decembrie;
    • Lasa cadouri copiilor cuminti în ghetutele lustruite;
    • Lasa o nuielusa copiilor obraznici;
    • Mos Nicolae e singur, in timp ce Mos Craciun are o sotie pe nume Craciunita;
    • Se deplasează cu o nava cu abur numită Pakjesboot 12 si apoi calatoreste pe calul sau alb Amerigo. Acesta are puteri magice, asa ca poate merge pe acoperisuri si poate face salturi mari in aer.
    • Zwarte Pieten este ajutorul care ii pregateste cadourile.

Chiar daca ai trecut de mult de vremea in care mai credeai in Mos Niculae, inca astepti cu nerabdare ziua de 6 decembrie. Ti-ai lustruit ghetutele? Ce ai vrea sa gasesti in ele?? Sperand ca ai fost cuminte :), pe langa dulciuri poate vei gasi si lucruri care iti vor face placere …iar Mosul poate fi pretextul ca sa te rasfeti si sa te simti inca o data copil.

Hai sa ne gandim ce ar putea incapea in ghetute…

Lampa Jonc…este destul de fina si incape intr-un singur pantof
Lampa JoncMosul deja a livrat eleganta Lampa Jonc la showroom-ul La Maison, Bd.Dacia nr. 73, Bucuresti.

Si cum mai sunt doar cateva zile pana pe 5, grabeste-te sa intri pe www.laboutique.ro pentru alte idei de cadouri inedite!
Si daca ai fost cuminte… si stim ca asa este :),  si daca urmezi cativa pasi simpli,  poti sa afli ca Mosul ti-a lasat un CADOU constand intr-un calduros pled Winter Palace de la exclusivistul brand Designers Guild :
Cadou pled
Tot ce trebuie sa faci este sa dai LIKE la paginile noastre de facebook La Maison si La Boutique
si apoi sa completezi formularul de mai jos.
Prin completarea formularului te abonezi la Newsletter-ul La Maison si raspunzi la intrebarea:
„Cum il astepti pe Mos Nicolae?”
Mosul asteapta raspunsurile voastre pana pe data de 9 decembrie
ora 24:00!
Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti (random.org.) si va fi anuntat prin e-mail si pe paginile noastre de facebook.

Fiecare participant poate completa formularul o singura data!
Succes tuturor!

COMMENTS ARE OFF THIS POST