Cum am transformat un apartament mic intr-un camin de vis?

octombrie 5

Nevoia de culoare a fost punctul de la care am pornit in amenajarea acestei case, aflate intr-un cochet cartier bucurestean. Proprietarii sunt la a doua colaborare cu noi si din acest motiv totul a decurs firesc si frumos, iar la sfarsit am ajuns sa realizam ca nu a fost doar un proiect ci inceputul unei frumoase prietenii (exact ca in celebrul film Casablanca).

IMG_0356

Cand povestim celor din jur despre aceasta lucrare o facem cu incantare si de fiecare data zambetele apar pe chipurile noastre. Daca i-ati intreba pe proprietari care este concluzia acestei colaborari, ei cu siguranta va vor spune ca profesionalismul unei echipe (fie ca e vorba de arhitecti, designeri sau constructori) poate transforma radical o cladire cu aspect obisnuit intr-o locuinta de vis – fara ca bugetul celor care se vor muta in respectivul camin sa aiba de suferit.

IMG_0332

Cum a inceput povestea noastra?

Gazdele noastre au locuit, inainte de a achizitiona aceasta casa, intr-un apartament superb din centrul Bucurestiului. Dar pentru ca cei doi copii sa creasca frumos si sa aiba cat mai mult spatiu de joaca, au decis sa cumpere o casa care sa dispuna de o gradina cat mai mare. Nu le-a fost foarte usor sa gaseasca ce isi doreau. Cand au vazut aceasta casa, si-au dat seama ca totul corespunde asteptarilor. Nu s-au mutat direct, nu pentru ca locuinta nu ar fi fost primitoare, ci pentru ca au vrut sa aduca ambientului o nota personala si sa sporeasca utilitatea si frumusetea unor zone.

room_detail54
Pentru gazdele noastre a fost de la sine inteles ca vor porni in aceasta aventura alaturi de noi, caci le-am fost alaturi si la amenajarea fostei locuinte. Faptul ca mai colaboraseram inainte a fost un avantaj, in sensul ca deja cunosteam stilul de viata al proprietarilor, iar ei stiau care este maniera noastra de lucru. Acest lucru a grabit rezolvarea anumitor aspecte ale proiectului si derularea lucrarilor intr-un ritm sustinut.

Cum am rezolvat anumite probleme?

„Constructia se afla intr-o stare buna, deci nu a fost nevoie sa intervenim cu lucrari de renovare dificile. In schimb, a trebuit sa apelam la ingeniozitate pentru a spori in primul rand eficienta anumitor incaperi. Am realizat acest lucru cu ajutorul unui mobilier adaptat necesitatilor locului, pe care l-am lucrat pe comanda, in fabrica noastra. Bucataria a fost principala beneficiara, deoarece am dublat spatiul de depozitare existent.

kitchen_crop21

kitchen_crop22

kitchen_crop23

La fel de utile au fost si interventiile aparent cu rol decorativ. De exemplu, una dintre baile de serviciu era foarte mica; practic, nu am putut aduce aici niciun corp de mobilier realizat standard. A trebuit sa concepem noi unul special, asamblat la fata locului. Insa nu a fost suficient pentru a da acestei incaperi un look atractiv. Din acest motiv am vopsit mobilierul intr-un verde ponderat si am animat decorul cu ajutorul unui tapet de la Cole and Son.

In cazul holului de la intrare, am salvat spatiul datorita unei piese multifunctionale. Am desenat si apoi am construit un corp de mobilier compact, care intruneste mai multe functiuni: cuier, bancheta, masca de calorifer“.

hol_baie_mica

Dupa ce dorintele de ordin tehnic au fost bifate si rezolvate, au fost aduse accentele de stil si culoare. Mobilierul face parte din colectiile unor branduri frantuzesti de renume, iar tapetul ce particularizeaza fiecare spatiu este de la Designers Guild si de la Sanderson.

dormitor_detaliu_76

camera_copii_detaliu

COMMENTS ARE OFF THIS POST