Cum am transformat un penthouse imens intr-un camin primitor

ianuarie 21

Cu putin timp in urma echipa noastra a terminat amenajarea unui penthouse din centrul Bucurestiului. Marea provocare a acestui proiect a reprezentat-o reconfigurarea totala a interiorului.


Cum reinterpretezi functiunile unui camin?
Eficientizarea interiorului nu este o treaba tocmai usoara si necesita cunostinte tehnice temeinice, dar si talent pentru a redefini destinatia camerelor. Nu au cautat arhitecti ori designeri, au venit direct la noi deoarece cunosteau foarte bine ce branduri avem si care este maniera noastra de lucru. Iata planurile initiale ale penthouse-lui si planurile dupa reconfigurarea lui:

PLAN-ETAJ-INAINTE

PLAN-ETAJ-DUPA

De asemenea, „existau, cand am cumparat aceasta locuinta, doua livinguri (unul la parter si unul la etaj), iar bucataria era foarte mica, absolut ineficienta pentru noi si total disproporționata in comparatie cu celelalte spatii“, ne-a marturisit la prima intalnire clienta noastra. Din acest motiv a trebuit sa punem pe plansa o noua imagine a intregului interior. Au fost schimbate in primul rand destinatiile camerelor, astfel ca in prezent la parter se afla trei dormitoare, fiecare deservit de baia proprie, iar la etaj se afla livingul, diningul, bucataria, baia de serviciu si terasa.

PLAN-PARTER-INAINTE
PLAN-PARTER-DUPARezultatul este unul spectaculos!
S-au creat doua zone distincte: una de zi, ce cuprinde living, dining, bucatarie si una de seara, respectiv cele trei dormitoare, fiecare deservite de baia lor. Livingul are deschidere catre terasa, iar peretele mare vitrat care da spre exterior mareste vizual spatiul.

living

dinning-proiect-la-maison

Deoarece s-a dorit ca intreg spatiu sa fie unul deschis, separarea dintre dining si bucatarie a fost realizata printr-un perete jumatate plin si jumatate format din doua usi vitrate. Am oferit astfel o eleganta atemporala zonei de zi, realizand pe comanda, in fabrica proprie, un lambriu din lemn ce imbraca una dintre laturile zonei de zi. Au rezultat astfel modele extrem de interesante, precum dulapul pentru pahare, realizat intr-o nisa obisnuita sau mobilierul de bucatarie, ce are compartimentari speciale pentru cele trebuincioase.

consola-grange

Bucataria- locul de intalnire al familiei
Proprietarii ne-au marturisit ca sunt pasionati de gatit si bucataria este unul dintre locurile favorite ale casei. Aici se strang la masa in familie, gatesc impreuna cu copiii sau servesc un aperitiv cu prietenii, in timp ce din cuptor ies arome imbietoare. Au vrut sa aiba bucataria la care au visat complet utilata, frumoasa, dar si practica.

BUCATARIE_1

la-cornue-bucatarie

Am compartimentat fiecare parte a bucatariei astfel incat spatiul folosit sa fie utilizat la maxim -am luat in calcul si inaltimea totala a bucatariei care era mai mare de 3 m.

mobilier-bucatarie

Pasionati de gatit, propietarii au optat pentru o masina de gatit La Cornue pe care au ales-o intr-un finisaj inox, care sa rezoneze cromatic cu restul casei. La Cornue ofera posibilitatea sa iti alegi ce culoare doresti, pe care sa o asortezi bucatariei mult visate

la-cornue

la-cornue-2

Zona de seara sau zona privata a casei
Vorbim despre cele trei dormitoare deservite fiecare de baia lor. Propietarii au doi copii mici, si una din dorintele lor a fost ca toate dormitoarele sa fie in aceeasi zona, si nu unul la un etaj si celelalte doua separate cum era configurat initial.

DORMITOR_

dormitor-detaliu

In dormitorul matrimonial am realizat un dressing pe masura, in fabrica noastra, intr-o nuanta placuta de gri perlat. Pentru a incalzi atmosfera din dormitor am folosit texturi de lemn pentru noptierele de la Grange si Mis En Demeure.

dressing-si-noptiera

Cea mai spectaculoasa schimbare a fost facuta in cazul bucatariei, in locul celei vechi fiind amenajata actuala baie matrimoniala.

baie-proiect

Universul unui pirat
Ne vom opri la prezentarea unui singur dormitor care apartine celui mai mic baietel al familiei…ce se crede inca un pirat. Chiar si  micutii isi exprima personalitatea iar pentru noi este intotdeauna important sa ii implicam in amenajare…astfel ei se vor simti imediat „acasa” atunci cand se vor muta in noua casa.

IMG_4660

baie-copii-2

De asemenea, intreaga familie profita la maxim de terasa atat vara cat si iarna, cei mici transformand spatiul deschis intr-un adevarat loc de joaca in aer liber!

terasa

om-zapada-3

 A meritat deranjul si investitia
Am exploatat din plin spațiul generos (ne referim nu doar la suprafata, ci si la inaltimea de 3,3 m) si am realizat foarte multe piese in fabrica noastra, tocmai pentru a eficientiza fiecare incapere si a nu lasa la vedere cele necesare traiului de zi cu zi al unei familii cu copii.
Intregul ambient a fost astfel conceput incat sa corespunda exigentelor familiei si in egala masura am vrut ca proprietarii sa-l perceapa ca un spatiu versatil, care poate capata un look nou foarte usor, in functie de sarbatorile de sezon sau in functie de noile pasiuni ale copiilor.

COMMENTS ARE OFF THIS POST