Cum creezi un ambient potrivit pentru anotimpul de toamna

octombrie 9

Fiecare inceput de sezon presupune schimbare, reinnoire si reimprospatare. Se schimba vremea, peisajul, schimbam garderoba. Treptat, petrecem din ce in ce mai putin timp afara, pe terasa, si ne cuibarim in interiorul casei din ce.in ce mai devreme seara, pe masura ce ora de apus a soarelui se muta si ea mai devreme.

decoratiuni de toamna idei inspiratie la maison

Sursa – Pinterest

Asemenea trendurilor din garderoba, si in design-ul interior fiecare sezon vine cu noi trenduri. Si pentru ca incepem din nou sa petrecem mai mult timp in casa,.trebuie sa ne facem interioarele cat mai primitoare, mai placute si mai atractive.

decoratiuni de toamna la maison

Sursa – Pinterest

Chiar daca afara verdele pierde teren si frunzele aramii isi fac simtita prezenta, in interior verdele este mai mult decat binevenit. Dar, spre deosebire de inceputul anului, cand verdele crud era lege printre designeri, acum accentul se pune pe verde inchis. Puteti alege varianta „dark green” pentru corpurile de mobilier din bucatarie, in contrast puternic cu nuantele lemnului natural si cu o nuanta „dulce” de crem, care sa ne duca cu gandul la iarna.

sanderson tapet toamna la maison

Sursa – Sanderson

Nu trebuie sa ai un interior in care sa modifici totul si sa aduci numai produse verde inchis, poti sa folosesti doar accente in aceasta culoare, precum perne deco, paturi, draperii sau decoratiuni din sticla colorata. Vei observa ca accentele de verde inchis fac atmosfera din casa mai placuta, mai ales in lunile in care afara verdele dispare, fiind inlocuit de aramiul frunzelor sau de griul cerului de toamna.

Kelmscott Tree Russet Forest Embroidery Main toamna la maison

Sursa – Sanderson

Cele mai utilizate elemente pentru decorurile tomnatice sunt merele, batoanele de scortisoara si lumanarile, asezate elegant pe pervazul ferestrei, pe masa din camera de zi sau chiar pe semineu. De asemenea, un tablou cu un peisaj tomnatic este o alegere inteleapta, insa e bine sa evitati amplasarea lui pe acelasi perete cu fereastra. Altfel, nu va fi pus in valoare in timpul zilei, iar daca e asezat in fata ferestrei e posibil sa apara reflexe luminoase.

toamna inspiratie la maison

Sursa – Pinterest

De asemenea, aerul tomnatic mai poate fi adus de cateva perne mici, in tonuri de caramiziu sau bronz, asezate in living. Tot in aceasta perioada, va puteti decora usile si ferestrele cu dovleci de diferite forme si marimi sau cu flori asezate in cosuri impletite, fie in interiorul casei, fie la exterior.

Intrare casa idei toamna inspiratie la maison

Sursa – Pinterest

Alte elemente importante care pot fi adaptate in functie de sezon sunt accesoriile pentru ferestre. Perdelele si draperiile transforma complet orice incapere, indiferent ca e vorba despre dormitorul copiilor sau despre camera de zi. Intrucat fereastra este cea care permite patrunderea luminii naturale, atragand astfel atentia asupra sa, perdelele ies automat in evidenta. Tocmai de aceea e recomandat sa tineti cont de cromatica lor; alegerea unei culori potrivite este modalitatea cea mai simpla si eficienta pentru a aduce o nota calduroasa incaperii. Portocaliu ars, verde inchis, tonurile de auriu si aramiu sunt alegerea pefecta pentru a crea atmosfera de toamna in casa.

Morris Seaweed Fabric Main Portrait lamaison

Sursa – Morris&Co

Nu doar mobilierul sau celalate accesorii sunt importante atunci cand este vorba de reamenajarea locuintei, ci si elementele de iluminat; acestea pot influenta foarte mult intreaga atmosfera si pot pune in valoare frumusetea si farmecul anumitor obiecte. Odata cu modernizarea tehnologiei si obiectele de iluminat au trecut prin diverse etape ale dezvoltarii, iar astazi rezultatul este imbucurator. Astfel sursele de lumina din locuinta noastra au grija ca atmosfera sa fie una placuta si confortabila. Pe langa aplice, lampi sau veioze foarte potrivite sunt lumanarile cu diverse arome.

toamna inspiratie la maison lumanari

Sursa – Pinterest

Acestea fiind spuse… va uram o toamna frumoasa si placuta! 🙂

COMMENTS ARE OFF THIS POST