Gien aduce rafinamentul si traditia franceza in casa ta

noiembrie 20

Adevarata valoare se dovedeste în timp, in sensul ca trecerea timpului este filtrul cel mai sigur care separa brand-urile cu prestanta de cele cu existenta efemera. Un obiect, oricat de simplu ar fi el, pe care il cumperi de la un brand vechi are o valoare intrinseca deoarece poarta cu sine succesul unei case. Este o atitudine de stil sa-ti asociezi imaginea casei tale cu un nume consacrat iar investitia merita caci un astfel de obiect nu se demodeaza usor.

pont-aux-choux-blanc

Istoria si traditia unui brand francez de succes!
Este imposibil sa nu fi vazut macar odata în viata, daca nu real, macar în filmele de arta frantuzesti, piese de decor sau pentru masa, marca Gien. Firma a fost infiintata in 1821 de englezul Thomas Hall, din Stoke-on-Trent, care a dorit sa introduca in Franta serviciile de masa din ceramica fina.

gien-color

pont-aux-choux-colectii

In secolul al XIX-lea, Gien a devenit una dintre cele mai cunoscute marci din Europa fiind preferata familiilor aristocratice din acea vreme. Circa 2.500 de familii nobiliare isi comandau la acea vreme seturi de portelan pentru masa, inscripționate cu blazoanele proprii. Acest standard inalt al calitatii si designului nu doar ca a sporit renumele brandului, dar i-a adus si o serie de premii importante. Gien a castigat premii importante la Expoziția Mondiala de la Paris din 1839 și 1867, iar in 1900 a castigat Medalia de Aur.

vert-rose

Un lux usor abordabil
Inca de la inceput produsele Gien au fost invaluite intr-o aura de distinctie, recogniscibila nu doar de finii cunoscatori ai artei si frumosului in general, ci si de toti aceia care apreciaza piesele manufacturate, decorate cu motive personalizate. Chiar daca de-a lungul vremii compania Gien a tinut pasul cu evolutia tehnologica implementand tehnici de lucru mereu noi, au ramas recunoscuți pentru maniera de manufacturare si pentru stilul picturilor, aplicate manual pe suprafețele ceramice.
In micul orasel de pe malul Loirei, acolo unde exista si acum fabrica, se afla si un muzeu in care poti descoperi peste 50.000 de mulaje pentru celebrele piese de ceramica Gien. Deoarece si-a pastrat acelasi standard ireprosabil, un stil rafinat si in egala masura a fost si un brand vizionar, Gien a fost inclus in Comité Colbert (www.comitecolbert.com), un consortiu in care sunt arondate cele mai cunoscute branduri frantuzesti de lux.

petits-choux-gien

Gien – ceramica de succes
Privind o piesa de la Gien, prima impresie pe care ti-o da este ca ai în fata ochilor o piesa de arta. Dar dincolo de frumusetea si delicatetea obiectului in sine trebuie sa stii ca obiectele Gien sunt sigure. Atat materialul, cat si vopselele folosite pentru decorare sunt perfect igienice si rezistente. Materialul este astfel tratat incat sa nu fie poros, pentru a nu permite infiltrarea bacteriilor in profunzimea ceramicii. Un set pentru masa, marca Gien este o investiție de durata intr-o colecție frumoasa, care sa-ti impodobeasca masa si care sa-ti aduca o stare de bine.

colectia-lucien

Semnaturi celebre pe farfuriile tale
Fiecare piesa din colectia Gien aduce cu sine o poveste, o intreaga istorie se tese in jurul fiecarei serii de produse. An de an Gien invita designeri de produs celebri sa semneze noile colectii. E o mandrie sa ai acasa piese semnate de: Florence Balducci, Marine Oussedik, Christian Duc, Paco Rabanne, Prune Cirelli. Poti achizitiona piesele cele mai recent lansate sau din serii consacrate de pe magazinul nostru online www.alamaison.ro

300-CEAINIC-GIEN300-GIEN-DEJUN

300-FARFURIE300-CANA-FRISCA

COMMENTS ARE OFF THIS POST