In bucatarie cu prieteni adevarati

iulie 28

In fiecare zi intram in bucatarie fie pentru a pregati diverse preparate, fie sa luam masa, sa petrecem cateva momente de tihna alaturi de cei dragi in jurul unei tarte de sezon. Indiferent de motivatia pe care o avem cand pasim aici, primul lucru la care ne asteptam este sa ne intampine aceea atmosfera homey, care parca exceleaza in acest spatiu al locuintei noastre.

Si e normal sa fie asa… Exact ca in episodul La Madeleine din “In cautarea timpului pierdut” de Marcel Proust, gustul unei mancari, parfumul unei prajituri, savoarea unui colt cochet amenajat ne poate trezi amintiri frumoase sau se poate proiecta in visele, pe care ni le dorim realizabile.

Asadar, transforma bucataria in acel loc de poveste in care vrei sa rememorezi momentele frumoase de altadata, dar si perspectivele care sa te motiveze in viitor. Lucrurile simple, dar mai ales cele personalizate sunt cele care iti dau incredere in tine si in ceea ce faci.
Cate emotii nu se pot ivi din senin atunci cand pregatesti masa pentru cei dragi sau cand vrei sa-ti incanti oaspetii cu bucate alese si cu o masa frumos aranjata?!

Nu te descuraja, chiar daca nu esti un chef cu stele Micheline, bucataria nu va fi un taram plin de aventura si necunoscut, daca ai la indemana accesoriile de bucatarie potrivite. Pentru astfel de experiente, Mauviel, un celebru brand francez, fondat la 1830 a creat vase de bucatarie in care poti sa- ti pui toata increderea.

Aceste ustensile de bucatarie sunt folosite in marile restaurante de catre bucatarii de renume pentru care gatitul este ridicat la rangul de mare arta.

Si de ce sa nu te simti si tu la fel, facand cel mai simplu lucru posibil: sa-ti cumperi una sau mai multe piese de la Mauviel?

poza1

poza2

Bucuria adevarata se imparte cu cei dragi! – spunea un vechi dicton.

Impartaseste din momentele de reusita ale unei retete complicate sau din contra simple, dar savuroase cu familia si prietenii. Armonia este calea sigura ce duce spre momente de neuitat.

Asa ca serveste din bucatele preparate de tine in vase frumoase, pictate cu drag, ale caror imprimeuri au o tematica apropiata sufletului tau.
Poti contura usor scenografii de Oscar doar prin simpla alaturare a unor farfurii decorate cu gratie, a unor pahare fine, a unei mese cu look nobil sau a unor scaune de bucatarie care prin designul lor te imbie sa iei loc.

In colectia brandului Gien vei gasi seturi de vesela ce pot fi contextualizate in stiluri foarte diferite. Textura materialului, modelul in sine si decorurile pictate fac din acest obiecte vedetele unei mese reusite.

In plus, sunt atat de frumoase incat nu trebuie sa le ascunzi in dulapuri, lasa-le la vedere pe blatul de bucatarie si vei vedea ca atmosfera va capata un plus de farmec, dezinvolt.

imgo222

Dar pe langa detaliile care fac o atmosfera, mereu alta, mereu mai frumoasa ai nevoie de unul sau mai multi camarazi constanti, care sa-ti incante ochiul si sa-ti aduca liniste in orice moment. Dar oare exista un singur obiect care poate sa indeplineasca toate aceste doleante?

Caci este de preferat sa aduci incontext, un singur obiect vrednic, care sa-ti fie si de ajutor, dar sa si aibe un look care sa-ti atraga atentia, decat sa aglomerezi spatiul bucatariei cu diverse piese de mobilier, ori cu accesorii de bucatarie.

Indiferent de stilul amenajarii, o masina de gatit de la La Cornue va face senzatie, caci designul este unul particular, care personalizeaza orice bucatarie, iar materialele acopera un spectru larg de stiluri, de la cel rustic, pana la cel contemporan.

Carbon-7

Chateau_1

G4_9

Te invitam pe site-ul nostru www.lamaison.ro pentru a descoperi arta decorului interior!

COMMENTS ARE OFF THIS POST