La Cornue – Pianul de gatit din casa ta!

martie 8

La Cornue este o companie franceză fondată încă din 1908 ce oferă produse rafinate, de excepție, care promovează un stil de viță unic. Albert Dupuy, fondatorul companiei, fiind foarte pasionat de arta gastronomică, punea pe foc tradiția și “cocea” o idee revoluționară, care urma să reinventeze bucătăria: cuptorul cu gaz și acoperiș boltit, care se închide ermetic și permite circulația aerului cald. Astfel în 1908 a depus un brevet pentru primul cuptor cu gaz care va deveni piesa de rezistență a plitelor La Cornue. Inventat într-o vreme când cuptoarele erau simple mașinării cu acoperiș plat, în care un grătar suspenda preparatul deasupra focului, noul produs al lui Dupuy dădea un alt răspuns întrebării “Ce înseamnă să gătești?”.

proiecte la maison la cornue

Proiecte La Maison – Cuptoare La Cornue

Prin propria sa pasiune Andre Dupuy, fiul său, a decis ca La Cornue să se concentreze exclusiv pe producerea de excelență și crearea celor mai frumoase cuptoare din lume. Astfel în 1964 a apărut gama Chateau.

Fiecare cuptor La Cornue creat astăzi este original, numerotat individual de meșterul care l-a creat. Acesta este fabricat ca o singură unitate, la comandă, asamblat de către un artizan, care își va dedica timpul pentru a-l face unic. Astfel fiecare La Cornue este specific fiecărui client, ele fiind realizate numai la comandă. Aceasta înseamnă că echipa de designeri proiectează mașinile de gătit potrivite cu modalitățile specifice de gătit ale clientului. Aceasta înseamnă, de asemenea, că putem specifica materialele corecte pentru a se potrivi cu estetica bucătăriei personalizate.

cuptor la cornue roz la maison

Cuptor personalizat – Sursa La Cornue

La Cornue oferă două game principale de maşini de gătit, îmbogăţind arta culinară cu expertiză şi inspiraţie franţuzească:.Le Chateau şi Cornufe. Pentru muzicieni, instrumentul la care cântă este o sursă de inspiraţie – gândiţi-vă la o vioară Stradivarius. La fel se întâmplă cu La Cornue, fiecare maşină de gătit este o sursă de inspiraţie, o muză pentru fiecare bucătar.

cuptoare la cornue la maison romania

Cuptoare La Cornue – Sursa Pinterest

La Cornue îmbină eleganța regală cu designul funcțional, iar pasionații de design știu că aceasta este gama supremă. Gama dispune de cuptoare electrice cu convecție, dintre care unul este un cuptor multifuncțional cu șapte moduri și cinci arzătoare puternice pe gaz. Arzătoarele sunt  puternice, solide, cu email și cu arzător centralizat, care poate ajunge până la 17.500 BTU. Gătitul va fi astfel mai rapid decât înainte. Puteți alege să scoateți arzătorul central pentru o placă franceză, care produce căldură indirectă (nu directă).

La Cornue cuptor plita aragaz la maison

Sursa La Cornue

Placa are zone de căldură variabile și poate fi utilă atunci când doriți să gătiți la o temperatură foarte precisă. De exemplu, când puneți ceva în centrul plăcii, se va găti rapid. Dacă doriți să faceti ceva la o temperatură scăzută, atunci lăsați oala pe marginea plăcii.

la cornue la maison cuptor

Sursa La Cornue

Cuptorul vine chiar cu două tăvi de coacere pe bază de smalț și o bucată de lemn, care poate fi folosită pentru a vă ridica alimentele de pe tava în sine pentru a preveni arderea. Cuptoarele cu convecție sunt ideale pentru gătitul cu mai multe rafturi, deoarece nu există transfer de aromăș atfel puteți găti cu ușurință mai multe feluri de mâncare în același timp.

cuptor la cornue mancare la maison romania

Sursa La Cornue

Alimentele gătite în cuptor trebuie aşezate într-un spaţiu perfect etanş pentru a fi coapte uniform. Chiar şi un detaliu, cum ar fi geamul de sticlă de pe uşa cuptorului, poate genera temperaturi neuniforme de coacere. Acest cuptor este complet etanş, pentru a obţine un mediu perfect de coacere. Acest cuptor este unic şi sinonim cu stilul, tehnica şi calitatea – definiţii pe care LaCornue le reprezintă cu mândrie.

Accesorii la cornue cuptoare la maison

La Cornue – Proiecte La Maison

Cuptoare au o ușă de metal solid, care rezistă la variații mari de temperatură, făcându-le astfel perfect etanșe. Circulația aerului asigura gătirea uniformă, așa că bucata de carne nu se uscă și își păstrează savoarea. Nici designul nu era trecut cu vederea: create doar cu materiale de cea mai înaltă calitate și longevitate – fontă, oțel, alamă, sticlă emailată – și cu o atenție la detalii excepțională, piesele au devenit sinonime ale stilului și artei gourmet.

cuptor la cornue la maison romania deschis

Sursa La Cornue

La Maison este unic distribuitor în România pentru La Cornue și dacă dorești să vezi două modele veritabile, te așteptăm în showroom-ul nostru (Bd. Dacia nr. 73, București). Indiferent ce culoare vei alege, rezultatul va fi în același timp clasic dar și contemporan.

La Cornue

COMMENTS ARE OFF THIS POST