Lavanda sau „aurul albastru”

noiembrie 18

De secole, lavanda este o veritabila emblema a regiunii Provence, din sudul Frantei. Indiferent de anotimp, campurile nesfarsite de lavanda spun povestea plina de farmec a fragilei plante de munte cu proprietati miraculoase, al carei renume a facut de-a lungul timpului inconjurul lumii.

2

Lavandula este un gen de plante din familia Lamiaceae, nativa din regiunea mediteraneana. O putem gasi in Insulele Canare, nordul si estul Africii, sudul Europei pana in Mediterana, Arabia si India. Lavanda include circa 40 de specii de plante anuale, plante ierboase, arbusti. Este o planta perena, considerata arbust de talie mica deoarece crengile se lemnifica. Are frunze vesnice, verzi-argintii, chiar si iarna.

3

Denumirea de lavanda este folosita uneori pentru a desemna parfumul extras din levantica. In limbajul florilor, lavanda sau levantica, asa cum mai este cunoscuta in tara noastra, inseamna „Raspunde-mi”, fiind un simbol al tandretii, motivat de culoarea sa calda, mov-albastruie, de parfumul inconfundabil si de multiplele sale proprietati calmante si antiseptice.

4

Lavanda, extrem de importanta in industria cosmetica
Cunoscuta in Provence sub denumirea de „aurul albastru”, aceasta planta reprezinta un omagiu aromatic adus sudului Frantei. Este sufletul parfumat al regiunii, rodul unei munci respectuoase. Industria care valorifica la maxim potentialul lavandei este industria parfumeriei. Si nu intamplator, pentru ca lavanda este o planta ce dispune de calitati olfactive exceptionale, putand parfuma orice, de la sapunuri pana la detergenti.

8

Si bineinteles, nu putem uita de saculetul cu lavanda, pe care il asezam in sifonier pentru a conferi hainelor un parfum placut si pentru a tine departe moliile si alte insecte nepoftite. Sau putem folosi pur si simplu un sapunel de lavanda care va avea acelasi efect dar care ne va aminti de casa bunicii…

5

Compagnie de provence utilizeaza lavanda care provine de la cooperativele de fermieri din Haute-Provence. Gama de produse cu extract de Lavanda include parfumuri pentru tine sau pentru casa, precum si produse pentru baie si corp. Fiecare produs calmeaza simturile, conferind un moment de relaxare si o stare de bine.

6

Sapunul lichid are o textura fina si onctuoasa, pe baza de lavanda provensala. Cautata pentru virtutile sale purifiante, lavanda cu un parfum tonic si proaspat, va v-a transpune direct in inima zonei Provence. Sapunul este testat dermatologic, nu contine parabeni, coloranti, conservanti.

10

Inainte de culcare, nimic nu se compara cu o baie calda in care in care ati picurat si putin ulei de lavanda si la care ati folosit un gel de dus care va patrunde in piele protejand-o si catifeland-o… Uleiul acestei plante va fi absorbit usor de piele, iar efectul lui sedativ asupra sistemului nervos central te va ajuta sa te relaxezi. Si nu uita sa folosesti buretele de mare natural care iti va transforma imbaierea intr-un adevarat moment de placere!

7

Levantica este planta de care ai nevoie atunci când esti incordata sau suferi de anxietate. Daca vei parfuma casa folosind un odorizant de camera cu note rafinate de lavanda combinate cu note misterioase de tamaie, caminul tau va fi umplut de caldura iar gandul iti va zbura la provence… In plus, dupa ce se pun in sticla, betele de trestie vor absorbi parfumul prin capilaritate si vor emana aroma subtila si rafinata timp de saptamani intregi.

                                                                                      Shop now:

9

Nu este intamplator ca uleiurile de masaj contin adesea levantica. Iar daca doriti ca Mos Ene sa nu se lase prea mult asteptat, se pare ca il puteti atrage cu numai doua picaturi de esenta de lavanda aplicate pe perna sau pe pijama. Garantat, veti adormi repede iar somnul va fi unul odihnitor:).

                           Shop now:                                                                                          Shop now:

poza-gel-duspoza-sapun-lichid-2

poza-spray-camerapoza-sapun-lichid

COMMENTS ARE OFF THIS POST