Pe ce mizezi pentru a avea o baie glam?

noiembrie 11

Fie ca este spatioasa sau nu, ca beneficiaza de lumina naturala din plin sau din contra este intunecoasa, baia ta poate fi usor transformata in vedeta caminului tau, prin cateva mici interventii decorative.
Baia este perceputa, de cele mai multe ori ca spatiul in care ne relaxam, ne incarcam de energie si ne privim, parca mai frumosi in oglinda. Din acest motiv, decorul trebuie sa ne inspire si sa ne ajute sa ajungem la acea stare de bine, care ne face sa ne vedem si sa vedem perspectivele in nuante optimiste.

Este nevoie de buget considerabil?
Ei bine, nu! Poate te intrebi cum de am dat un astfel de raspuns atat de categoric si de scurt. E simplu… pentru conturarea unei ambiante stilate nu este obligatoriu sa schimbi dotarile sanitare cu unele noi, cu forme fastuoase. Le poti pastra pe cele existente si poti schimba doar lucrurile din jurul lor. De mare efect sunt finisajele, dar mai ales maniera in care sti sa combini materialele pentru placarea pardoselilor si pentru a imbraca peretii si plafonul.

cada

Facelift cu ajutorul finisajelor
Pentru a scoate din anonimat baia indrazneste sa aduci in context materiale si imprimeuri atipice, pe care de regula le-ai folosi in living sau in dormitor, de exemplu. O pardoseala cu personalitate te va face sa pasesti ca o vedeta in baie si de aceea iti sugeram sa te orientezi catre materiale nobile. Marmura, travertinul sau mozaicul sunt placari consacrate in acest sens, dar la fel de bine poti lua in calcul parchetul din lemn masiv. Nu trebuie sa iti faci probleme legate de rezistenta lemnului la umezeala, caci esentele exotice au un grad mare de impermeabilitate si in plus finisajele speciale actioneaza ca o bariera in calea picaturilor de apa sau ale aburului.
Spectacolul este desavarsit la nivelul peretilor, caci un tapet cu un pattern elaborat va crea senzatie in incapere si mai mult de atat va imprima spatialitate baii. Asadar, imbraca peretii in tapet cu o grafica supradimensionata. Modele care iti taie respiratia gasesti la  De Gournay.

Prezente de efect
Este stiut faptul ca oglinda are marele merit de a mari vizual suprafata unei camere. Insa, nu este suficient sa pozitionezi o oglinda mare in baie pentru a te bucura de perspective interesante, ci trebuie sa iei in calcul toate elementele ce compun scenografia. Sfatul nostru este sa fixezi oglinda pe peretele din fata celui imbracat cu tapet, astfel incat modelul sa se reflecte in oglinda si sa confere ideea de unitate.
Pentru a crea o altfel de atmosfera adu in baie o piesa ce nu are legatura cu ea…cum ar fi un fotoliu, scaun sau un pouf in cazul in care spatiul nu iti permite.
Te-ai gandit cat de mult schimba o draperie o camera? In baie uitam deseori sa imbracam si ferestrele… ne gandim la obiectele sanitare, la placari dar cand vine vorba de ferestre avem tendinta sa le neglijam. Ei bine, daca pui o draperie mai bogata terminata cu pasmanterie la margini, baia ta devine dintr-o data eleganta!
baia
Si chiar daca dispui de o baie foarte foarte mica o poti transforma cu ajutorul tapetului intr-o incapere extraordinara care iti bucura privirea.
tapet-baie*Toate pozele acestui articol apartin De Gournay.

COMMENTS ARE OFF THIS POST