Stiluri pentru amenajarea terasei

iunie 29

A venit vara, iar în acest anotimp terasa este locul preferat de toată familia. Pentru a beneficia de tot confortul, amenajarea terasei trebuie să constituie o prioritate în această perioadă. Vă propunem mai jos câteva idei de amenajare a terasei.

Amenajează terasa în stil Provence

Când ne gândim la stilul Provence ne gândim la soare, lucruri vechi și fascinante, iz mediteranean, confort și bineînteles lavandă. Stilul de viață și farmecul mobilierului antic se îmbină într-o simfonie de texturi, materiale și obiecte care privite din orice unghi ne par familiare de la primul contact. Dacă vrei să obții o terasă romantică, unde să poți servi masa sau să poți lua ceaiul cu iubitul, alege acest stil de amenajare a terasei. Mobilierului poate fi chiar restaurat, cu cât arată mai vechi, cu atât poate da o notă unică amenajării.  Nu uita să folosești culorile pastel și, bineînțeles, să nu lipsească lavanda, floarea-simbol a regiunii Provence.

mobilier terasa levantica la maison

Amenajare terasă – stil Provence

mobilier terasa levantica la maison

Amenajare terasă – stil Provence

Amenajarea terasei ca un living

Planifică mobilierul şi decoraţiunile terasei în funcţie de rolul pe care doreşti să îl aplici. Gândeşte-te pentru ce o vei folosi în principal: citit, stat la soare, luat mesele, socializare, sau pentru somnul de după-masă. Dacă ai norocul ca terasa ta să fie destul de spațioasă și îți place să petreci mai mult timp afară decât înăuntru, îți poți amenaja micul colțisor de rai ca un living. Pune o canapea, o măsuță și fotolii și savurează un ceai sau o carte bună în această ambianță perfectă pentru relaxare. Acest tip de amenajare a terasei este recomandat mai ales pentru spațiile acoperite. Altfel, riști ca mobilierul să fie distrus de ploaie.

Amenajarea terasei ca un living

Amenajarea terasei ca un living

Amenajarea terasei ca un living

Amenajarea terasei ca un living

Amenajarea terasei în stil tropical

Palmierii, culorile puternice și materialele naturale sunt elementele de baza ale unui decor tropical pentru terasa ta. Florile și plantele contribuie la starea noastră de bine, așa că nu uita să completezi aspectul terasei tale amplasând ghivece de exterior sau de ce nu, poți alege perne cu o cromatică îndrăzneață și modele în dungi sau florale. Alege materialul, forma și dimensiunea ghiveciului în funcție de tipul de plantă pe care o vei așeza în el, dar și în funcție de stilul întregului ansamblu. Cel mai des utilizate sunt ghivecele de ceramică, având o rezistență deosebită în condițiile mediului exterior.

Amenajare terasa mobilier la maison stil tropical

Amenajare terasă – stil tropical

amenajare terasa stil tropical la maison

Amenajare terasă – stil tropical

Stilul rustic, perfect pentru amenajarea terasei

Stilul rustic înseamnă să folosești cât mai multe materiale naturale, într-o formă cât se poate de neprelucrată. Lemnul, piatra și fibrele naturale sunt materiale prezente în aproape toate amenajarile rustice. Dintre toate, lemnul se bucură de cea mai largă utilizare. Poți alege niște buturugi pe post de măsuțe sau chiar pe post de scaune. Dacă ți se pare incomodă o bancă din lemn, alege o canapea simplă și albă și plasează un paravan realizat din acest material în apropierea ei, pentru a crea un spațiu mai intim. Poți crea un „tablou idilic” prin amenajarea unei zone de dining, folosind coșuri din răchită,.țesături naturale cu imprimeuri vegetale și multe decorațiuni cu temă rurală.

massant mobilier exterior pentru terasa la maison masa

Amenajare terasă – stil rustic

massant mobilier exterior masa pentru terasa la maison

Amenajare terasă – stil rustic

Amenajarea terasei într-un stil simplu și de bun-gust

Lemnul va fi întotdeauna o opțiune ideală pentru amenajarea unei terase, fie că vorbim despre un stil mai sofisticat, precum cel provensal, sau despre unul mai simplu, dar nu mai puțin atrăgător. Dacă ești o persoană căreia nu îi place să se complice și merge pe principiul „less is more”, alege o masă simplă din lemn și câteva bănci pentru a-ți decora terasa. Cu un mic aranjament floral pe masă, terasa ta va fi un loc ideal în care să bei cafeaua dimineața.

amenajare terasa cu bun gust la maison mobilier gradina

Amenajrea terasei

mobilier terasa la maison

Amenajrea terasei

Amenajarea terasei pentru musafiri

Dacă terasa ta este dedicată petrecerilor sau întâlnirilor cu prietenii, atunci alege un decor eficient, cu suficiente locuri pentru ședere. Mobilierul trebuie să fie rezistent la intemperii și nu trebuie să lipsească o formă de acoperământ, care să vă protejeze de soare. Desigur, dacă terasa ta este destinată reuniunilor cu prietenii, piesa centrala va fi grătarul.

amenajare terasa cu bun gust la maison mobilier

Amenajarea terasei pentru petreceri în aer liber

Amenajarea terasei în stil romantic

Mobilierul din fier forjat denotă eleganță și oferă un aer romantic și boem terasei tale. Scaune, băncuțe și mese cu picioare delicate și curbate confecționate din fier forjat și asortate cu pernuțe decorative moi îmbrăcate în huse cu imprimeu floral, te vor ajuta să obții decorul dorit. Dacă adaugi și iedera, efectul vizual este garantat. Acest decor pentru terasă creează senzația de intimitate și, dacă pui câteva lumânărele și alegi un vin de calitate, se poate transforma în locul ideal în care să petreci o seară romantică cu iubitul tău.

amenajare terasa mobilier romantic la maison

Amenajare terasă – stil romantic

Amenajare terasa mobilier la maison stil romantic

Amenajare terasă – stil romantic

Amenajarea terasei poate fi distractivă dacă știi exact stilul pe care vrei să îl abordezi. După ce ai finisat decorul, nu rămâne decât să te bucuri de această oază de relaxare pe care ai creat-o. Dacă nu ai o terasă, cu siguranță ai balconul la dispoziție, pe care îl poți amenaja cu mult bun-gust, în funcție de preferințele tale!

Credit fotografii: Massant, Neptune, Poterie de la Madeleine

COMMENTS ARE OFF THIS POST