Transforma frumusetea efemera a fluturilor intr-un decor durabil

iulie 4

E sezonul lor, al fluturilor! Prezenta lor delicata si plina de culoare iti incarca retina de frumos si sufletul de bucurie. Insa la fiecare bataie din aripi se indeparteaza de tine, iar frumusetea lor pare efemera. Nostalgia te curpinde si dorinta de frumos in forma cea mai pura traieste in sufletul tau datorita sperantei unei revederi cat mai apropiate….

Nu este scenariul unui film romantic, ci doar o succinta transpunere in cuvinte a impactului emotional pe care il avem fiecare dintre noi atunci cand vedem un fluture sau un roi de fluturi care se abat din zborul lor pentru a ne bucura privirea.

fluturi decor 1

Fluturii sunt cele mai captivante insecte mai ales daca ne gandim la transformarea lor din omizi in insecte cu un colorit deosebit de frumos. Aceste creaturi superb colorate, cu aripi mari si delicate sunt imaginea gratiei si delicatetei. Privitul fluturilor este o terapie asemanatoare celei privitului superbilor si coloratilor pesti tropicali intr-un acvariu.

Siluetele delicate ale fluturilor pot fi introduse in decorarea interiorului oricarei camere din casa in calitate de accente vesele sau elemente dominante: dormitor, baie, living, hol, bucatarie si desigur camera copiilor.

Fluturii se adapteaza stilului

Tapet_pierre_frey

Tocmai pentru ca au efect placut asupra noastra, designerii folosesc acest simbol al naturii pentru a-si decora si reliefa colectiile.

Cei sceptici sau orientati catre ambientele epurate vor spune cu siguranta ca fluturii se preteaza in decorurile shabby-chic sau romantice. Ei bine,  prin stilizarea formelor lor si prin adoptarea unei cromatici indraznete, imprimeurile cu fluturi pot fi usor de contextualizat chiar si in interioarele contemporane.

Amazilia_Harlequin

Cum armonizezi imprimeurile cu fluturi!

Alegerea pattern-ului depinde de stilul amenajarii. Cand te orientezi catre astfel de simboluri grafice trebuie sa tii cont de stilul mobilierului, luminozitatea incaperii si cromatica ansamblului. Astfel poti realiza consonante de ordin cromatic intre modelele fluturilor si paleta de culori existenta in camera.

tesatura_thibaut

Astfel, in interioarele vintage foloseste tesaturi bicolore imprimate cu fluturi, in care silueta lor sa fie desenata „ton sur ton” sau in nuante prafuite. Contururile lor vor fi simplificate pana la detalii naive. Cu cat au o aparitie mai simpla, cu atat pot fi mai usor de contextualizat. In decorurile retro rolul lor este de a completa parfumul cu arome romantate si nu de a epata estetic.

colectia_Harebells_and_Violets_thibaut

Daca esti un spirit creativ si indraznet, adu frumusetea fluturilor in interioare atipice (precum sunt baile) sau in contexte artistice (in grupaje deco iesite din tipare). Atentie insa la mixul de elemente. Incearca sa gasesti un filon comun, astfel incat povestea amenajarii sa fie una coerenta, cu substraturi estetice armonioase.

Pentru o vara fara sfarsit inconjoara-te de fluturi!

thibault_Wisteria_and_Butterfly_colectia

Lasa-i sa poposeasca pe draperie, husele pernelor, cuverturi si chiar tapet si sa creeze imprimeuri vesele si imbietoare. Sunt fluturi multicolori carora le plac fundalurile luminoase si uni, tocmai pentru a-si etala frumusetea cat mai bine. Daca adopti o astfel de tematica la nivelul pattern-urilor este bine sa contrabalansezi exuberanta cromatica cu finisaje si texturi monocrome si cu texturi cat mai simple. Astfel, vei obtine un decor armonios vizual.

Ce zici de mobilierul cu fluturi?

mobilier_grange tapet_harlequin

Iti plac interioarele efervescente cu o personalitate puternica? Daca raspunsul este unul afirmativ, stim sigur ca fiecare alegerea a ta va starni valuri de admiratie; iar onomatopeea cea mai des uzitata in camera va fi fara doar si poate WOW! Adu o nota ludica unei amenajari speciale cu ajutorul unor piese de mobilier decorate cu fluturi sau a caror tapiterie sa aibe pattern-uri suave cu fluturi. Gasesti astfel de piese de mobilier la brandurile Grange si Harlequin.

emerald green wallpaper butterflies

Daca inclini spre culori vibrante si echilibrate, ce creeaza o aura de fericire si iti permite sa te relaxezi si sa fii inconjurat de frumusete, poti alege tapetul De Gournay. Atmosfera din aceasta camera este uimitoare; tapetul verde smarald, presarat cu fluturi pictati manual de catre artistii De Gournay, este punctul ce atrage privirile.

designers guild fluturi

Jucati-va cu fluturii si in pozitii diferite, apelati la culori vesele si oferiti un plus de viata interioarelor. Colectia Butterfly Parade, semnata de celebrul designer Christian Lacroix pentru faimosul brand Designers Guild, este reprezentata de o parada de fluturi, de la cei stilizati la cei fotografici, ce realizeaza un tapet imprimat uimitor de expresiv. Umbra subtila ofera o mare profunzime si miscare tabloului plin de viata. Acest model de tapet este disponibil intr-o gama larga de culori, inclusiv un culori metalice.

fluturi designers guild

Nu trebuie sa uitati nici de decoratiunile interioare, care pot oferi atmosfera dorita in design interior. Design-ul interior nu inseamna doar folosirea obiectelor de mobilier impunatoare sau a lucrurilor scumpe ci si a elementelor de detaliu. Un tablou pe pereti care prinde aripi sau un obiect decorativ cu fluturi jucausi reprezinta simplitatea cea mai eficienta. Obiectele de decor pot fi plasate in biblioteca sau pe o comoda central.

obiect decorativ

Fluturii sunt vietati care ne uimesc cu gingasia lor. Simte-te liber ca un fluture si bucura-te de frumusetea acestor imprimeuri delicate!

COMMENTS ARE OFF THIS POST