Un vis realizat pornit de la o piesa de mobilier

iunie 21

Calatoriile prin lume si dorinta proprietarilor de a avea o casa la care sa se intoarca cu drag dupa orele de lucru, ne-au dat tematica acestei amenajari, pe care am gandit-o eleganta si primitoare.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti
Ce ne determina sa ambientam frumos?
Atunci cand dorintele sunt clar exprimate si bine argumentate, exista toate sansele ca ele sa poata fi puse in practica. Acesta a fost si gandul proprietarilor cand au pasit pentru prima data in magazinul nostru. Initial, venisera sa cumpere cateva piese de mobilier pe care le vazusera prezentate in reviste de design interior. Stand de vorba cu noi, si-au dat seama ca cea mai sigura cale de a-si vedea visul realizat (acela de a avea o locuinta in care stilul clasic sa poarte amprenta vremurilor actuale) este sa colaboreze cu specialisti care agreeaza acest tip de amenajare si care ii cunosc toate subtilitatile. Astfel, o sedinta rapida de shopping s-a transformat intr-o intalnire mai ampla, de care s-au bucurat impreuna.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti

Care au fost pasii acestui proiect?

Primele schimburi de pareri cu proprietarii au avut in prim-plan cateva piese de mobilier pe care si le doreau foarte mult si pe care le vazusera in calatoriile in afara tarii, dar si in paginile unor reviste. I-am intrebat in ce context vor sa le plaseze si am inceput sa brodam in jurul obiectelor, un potential decor. Pentru ca am venit in intampinarea dorintelor lor cu solutii simple, imediate, au decis sa continue amenajarea cu noi.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti

Deoarece au vrut un camin cat mai aerisit, am decis ca la nivelul peretilor si plafoanelor albul sa fie culoarea dominanta; pentru pardoseli ne-am orientat catre tonuri de crem.

Mai mult decat atat, am stabilit ca singurele accente deco murale sa fie reprezentate de oglinzi (in spatiile de trecere) sau de fototapet, in unele dormitoare.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti

Apartamentul beneficiaza de suprafete vitrate mari. Am exploatat acest atu intr-o maniera artistica, in sensul ca am montat draperii bogate, care filtreaza lumina in nuante felurite, iar in timpul zilei incadreaza si decoreaza ferestrele ample. Pentru draperiile si covorul din dormitor am ales sa folosim lila, o nuanta despre care se spune ca este culoarea regilor, a romantismului si emotiilor!

Indispensabil pentru orice locuinta, dressing-ul este incaperea unde incep zilele perfecte. Proprietarii si-au dorit un dressing care sa nu fie aglomerat, in care sa isi pastreze in ordine toate piesele vestimentare, incaltarile si diversele accesorii si sa aiba la indemana tot ceea ce au nevoie. Din acest motiv am apelat la finisaje elegante si lumini atent plasate.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti

Amenajarea unei bai este un lucru mult mai complex decat pare la prima vedere, deoarece baia trebuie sa poata fi folosita cat mai eficient. Gazdele noastre au ales un mobilier elegant, cu forme compacte si cu un design atractiv, care sa induca ideea ca te afli intr-o camera de relaxare, nu intr-o baie obisnuita. Gresia, faianta si obiectele sanitare au culori deschise ce se completeaza reciproc si creeaza un tot unitar, frumos si elegant.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti
Uneori cel mai frumos decor poate fi realizat cu ajutorul catorva obiecte aparent insignifiante. Design-ul interior nu inseamna doar folosirea obiectelor de mobilier impunatoare sau a lucrurilor scumpe, ci si a elementelor  de detaliu, care sa creeze un decor atragator pentru orice incapere. Proprietarii au pastrat tonurile calde si au ales obiecte ce se potrivesc perfect spatiului.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti

Pe acest fundal atemporal, am alaturat piese clasice, dar si moderne, tinand cont de destinatiile fiecarei incaperi in parte, dar si de personalitatea celor care locuiesc acolo. Nuantele soft dau parca si mai multa profunzime accentelor tari de culoare, folosite ca note moderne. Gazdele noastre ne-au marturisit ca nu ar schimba nimic la actuala amenajare, ceea ce se poate traduce ca o reusita incontestabila a proiectului nostru.

COMMENTS ARE OFF THIS POST