5 filme de colectie, popcorn si seri perfecte in familie…

ianuarie 5

Sarbatorile de iarna…totul e frumos: atmosfera, brazi, globulete si Mosi Craciuni la tot pasul, aceeasi sufragerie in care se strang toate rudele – sau macar o parte din ele – la masa imbelsugata. Aceleasi glume si amintiri depanate in fiecare an in fix aceleasi momente ale serii, aceleasi CD-uri cu colinde, aceleasi feluri de mancare cu gusturile lor care parca ti s-au intiparit in memorie, aceleasi…
Nu-i asa ca simti nevoia unei schimbari? Ca vrei sa petreci Sarbatorile de Iarna intr-un fel aproape unic si sa uiti de varianta lor clasica? Ce ar fi sa iti iei o cana de vin fiert, sa te infofolesti intr-un pled si sa te uiti la un film bun…?!
filme de colectie, popcorn si seri perfecte in familie
Am facut o selectie de 5 filme pe care noi le gasim extraordinare nu numai prin distributie ci si prin faptul ca ele constitue o sursa de inspiratie in cazul in care doresti sa iti amenajezi casa:

1. The Great Gatsby, regia Baz Lurhmann
Super productia care a deschis Festivalul de Film de la Cannes, este un film spectacol care timp de 2 ore te transpune irevocabil in lumea agitata, stralucitoare si ipocrita a anilor ’20. Aceasta versiune, cu Leonardo DiCaprio in rolul enigmaticului Jay Gatsby este un experiment cinematografic al regizorului Baz Luhrmann care te va captiva de la cap la coada.

la-maison-living
Cadrele spectaculoase, costumele senzationale si atmosfera romantica a anilor ’20 sunt sustinute de interpretarea exceptionala a lui Leonardo DiCaprio, Toby Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher si a multor altor actori extrem de talentati. Iar astea sunt doar cateva motive pentru care sa vizionezi acest film.
Si daca vrei sa ai parte de o atmosfera art deco ca in film o poti face printr-un minim efort alegand tapetul Josephine deco champagne de la Ralph Lauren, Designers Guild…
Nu iti mai ramane decat sa fii gazda primitoare si sa deschizi sampania!

decoruri spectaculoase gatsby

2. A Single man, regia Tom Ford
„A single man”, un film in regia designerului vestimentar Tom Ford, prezinta povestea lui George, interpretat de Colin Firth, un profesor de engleza cazut in depresie din cauza mortii iubitului sau Jim.

giphy move
Filmul iese in evidenta datorita culorilor schimbatoare, care nu devin totusi niciodata la fel de aprinse ca ale unui film normal, pastrand povestea in rama unui tablou de Rembrandt, cat si a unei coloane sonore superbe care poetizeaza si a talentului magistral cu care Colin Firth isi intepreteaza personajul.

secvente film single man - dormitor si living
Drama personajului principal provine din singuratatea sa in fata lumii, din negarea lui de catre ceilalti si ignorarea lui ca om pana la stadiul de a-l transforma in invizibil. Revelator in acest sens este debutul filmului, cand George ne spune ca in fiecare dimineata ii ia ceva timp sa se adune si sa devina George, cel pe care il recunoaste societatea, adica pana il ascunde pe adevaratul George.

living-la-maison

semineu-single-man
Casa in care s-a filmat a fost realizata de arhitectul John Lautner in cel mai pur spirit modernist(californian) Ea are multi pereti din sticla, tocmai pentru a sfida aceasta invizibilitate care ii inghite pe George si Jim si risca sa ii distruga. Dormitorul ne surprinde printr-o simplitate rafinata pusa in valoare de pannelingul de lemn…iata un eventual décor care te-ar putea surprinde si acela in care folosesti noptiera de la Baker si o lampa de la Porta Romana.

noptiera-bakerlampa-porta-romana

3.Maria Antoaneta, regia Sofia Copola
Castigatoarea premiului Oscar, Sofia Coppola, aduce pe marele ecran o interpretare flamboianta, extraordinara, magnifica a vietii legendarei Marie Antoinette, regina-adolescenta a Frantei.

maria-antoaneta-decoruri
Realizat in castel, filmul uluieste printr-o risipa de peruci, evantaie, o simfonie de culori, de la roz bombon la negrul crepuscular, boiseriile extraordinare si lustrele stralucioare. Kirsten Dunst infatiseaza o Marie Antoinette incapatanata si zburdalnica. La varsta de numai paisprezece ani, Marie, este aruncata in mijlocul Curtii Franceze care musteste de intrigi, comploturi si scandaluri, fiind doar un pion intr-o casatorie aranjata pentru a armoniza relatia intre doua natiuni. Prinsa in conventiile care ii guverneaza viata, ea isi gaseste scaparea in decadenta aristocratie franceza si in bratele Contelui Fersen al Suediei.

masuta-grange
Grange are o piesa denumita Coiffeusse Marie Antoinette care respecta intocmai o versiune originala…ne dam astfel seama ca regina era mica de statura dar ca acest lucru nu a impedicat-o sa fie extrem de cocheta.

4. It’ s complicated, regia Nancy Meyers
Povestea este urmatoarea: Meryl Streep si Alec Baldwin sunt un cuplu divortat, iar povestea fiecaruia este una tipica: ea este singura si, din cate se pare, nu a reusit sa isi refaca viata, iar el este casatorit cu o „seniorita” sud-americana, mult mai tanara decat el.
Bucataria din filmul: It's complicated

Cand intr-un final se reintalnesc, realizeaza cat de mult si-au dus dorul si ca inca tin unul la celalalt, asa ca pornesc o aventura in secret. Intre timp, in acest peisaj apare Steve Martin, in ipostaza de romantic incurabil. Se imprieteneste cu Meryl Streep si ii povesteste despre esecurile vietii lui, casatoria lui distrusa si singuratatea lui, astfel incat aceasta se indragosteste de el. Este o comedie romantica dar care este filmata intr-un décor superb. Bucataria pe masura in care au parte mai multe evenimente, te face sa visezi. Toata casa este aranjata intr-un stil cald clasic cu accente provensale.

dormitor-colectii
mobilier hol si living

5. Meet Joe Black, regia Martin Brest
Ei bine am lasat la urma unul din filmele noastre preferate :). Actiunea este una atipica, o poveste de dragoste cu decoruri exceptionale.

Meet Joe Black - colectii biblioteca
Ciclul vietii umane este serios bulversat cand Moartea se hotaraste sa vina in vizita pe Pamant. Printul intunericului nu se va obosi el insusi sa intreprinda antrenanta dar obositoarea calatorie, ci va trimite un sol, in persoana lui Joe Black, un chipes Inger al Mortii, interpretat de Brad Pitt.
Desi vine cu intentia clara de a-l lua cu el pe William, in Lumea Umbrelor, Moartea intrupata in Joe, se va abate de la misiunea sa cand se va indragosti de Susan. Joe Black va constata ca avatarurile dragostei sunt la fel de complicate si sfasietoare si pentru Moarte, cum sunt si pentru muritorii de rand. Atat timp cat Joe Black isi va fi pierdut capul, William Parrish va ramane in viata.

Piscina interioara

Mobilier si lampa
Locul in care il putem admira pe Joe este casa lui William Parrish, un magnat al unui imperiu multi-media, interpretat de Anthony Hopkings. Cu toate ca este indurerat de pierderea prematura a sotiei sale, Parrish si-a gasit alinarea langa cele doua fete superbe ale sale, Allison si Susan. Totodata, expansiunea financiara este o preocupare de baza care ii pastreaza nealterata pofta de viata.

meet joe black
Aproape in toate cadrele avem ceva de admirat, pe langa jocul exceptional al actorilor, de la scara magnifica, pana la imbracarea peretilor in boiserii, de la draperii si obiecte de mobilier, piscina ce iti taie rasuflarea, pana la biblioteca impresionanta
Va dorim vizionare placuta!

COMMENTS ARE OFF THIS POST