Cu masca sau fara masca? Ce preferinte ai pentru caloriferul tau?

martie 11

Caloriferul este prietenul bun al zilelor de iarna si de aceea ni-l dorim aproape in orice incapere a casei. Este o prezenta versatila care isi schimba aspectul in functie de ambient, in sensul ca poti alege intre calorifere cu design modern, realizate din materiale felurite de la otel la piatra sau unele elegante sau cu tenta clasica, confectionate din fonta, lemn sau metal.

la-maison-1
proiect-16

Dar ca in orice prietenie de lunga durata pot aparea si momente in care ai vrea sa schimbi ceva la bunul amic, generic numit calorifer. Nu poti renunta la el sub nici un chip, dar uneori, din cauza dimensiunilor impunatoare sau a neconcordantei stilistice cu ambientul, simti nevoia sa il maschezi.

la-maison-2

proiect-lamaison-11Acum intra in scena piesa de rezistenta, subiectul interesului nostru din acest material: masca de calorifer. Rolul ei este de a ascunde privirilor ansamblul de calorifer, dar fara sa diminueze puterea calorica pe care acesta o dezvolta pe timp friguros. Cu siguranta te intrebi cum de este posibil asa ceva, cand caloriferul nu este lasat total la vedere. Ei bine, raspunsul este unul simplu si probat in timp.

proiect-la-maison-14Mastile de calorifer sunt astfel construite incat sa prezinte doua fante in partea inferioara si cea superioara. Practic sistemul de emitere al caldurii este similar cu cel al ventiloconvectoarelor, in sensul ca aerul rece este preluat prin partea de jos, apoi incalzit si distribuit prin fanta superioara. In acest fel, nu se diminueaza deloc temperatura din camera!

proiect-la-maison-20Fixat cu stil, dupa principii functionale
Este bine sa stii ca o masca de calorifer, indiferent de modelul ei are o structura modulara, in sensul ca unele elemente pot fi indepartate cu usurinta pentru a fi curatate sau pentru a indeparta praful acumulat in jurul caloriferului. Elementele se detaseaza cu usurinta si se remonteaza la fel de facil. Pe langa aspectul practic si functional, in camera copilului, de exemplu, se pot realiza adevarate spatii de depozitare a jucariilor cat si locuri distractive pentru cei mici.

proiect-la-maison-8proiect-12In functie de constructia peretelui, de prezenta unor parti arhitectonice, precum sunt glafurile ori nisele, si forma mastii poate diferi. Rolul ei este de a diminua vizual eventualele prezente mai putin estetice din jurul caloriferului, precum conductele sau denivelarile de la nivelul peretilor.

la-maison-3Libertate totala…
In ceea ce priveste alegerea modelului de masca, in functie de decorul interior poti opta pentru masti cu aspect felurit. Structura de sustinere este MDF, lemn sau orice alt material nedeformabil la caldura si greutate iar panourile pot fi din plasa de impletituri, lemn traforat sau plasa metalica. Imbinarea materialelor trebuie sa fie ghidata dupa ambientul camerei in care se afla caloriferul si masca sa. Coordonarea cromatica este esentiala pentru ca intregul ansamblu sa fie in deplina armonie.

COMMENTS ARE OFF THIS POST