3 motive sa alegi culori pastel in camera copilului

iulie 7

Poate parea un cliseu atunci cand vorbim de asocierile cromatice cu diverse stadii ale vietii noastre, cu anumite evenimente din viata fiecaruia sau cu stiluri de ambientare. Cand vorbim despre nunta cu totii ne gandim la albul pur, cand sarbatorim Craciunul ne vedem casa in rosu, verde si auriu, iar cand pe lume vine o fetita intregul Univers are reverberatii de roz.

Colectie_Sanderson_MAIN

Aceste legaturi, deloc intamplatoare, sunt rodul unor analize si experiente acumulate in timp, care, atent coordonate si adaptate propriilor nevoi, iti pot aduce beneficii dintre cele mai diverse.

Beneficiile culorilor din camera copilului in dezvoltarea lui

Nu trebuie sa fii un psiholog cu zeci de ani vechime in domeniu ca sa poti sa-ti explici tie si familiei importanta mediului in care traiti. Mediu care printre multe altele este conturat in culori. Acestea sunt responsabile, in buna parte de armonia din casa ta si de felul in care copiii tai cresc si se dezvolta. Echilibrul trebuie indus inca de la cele mai fragede varste, astfel incat micutul tau sa devina un om responsabil, pentru care viata este un cumul de provocari fericite si impliniri meritate.

Beautiful_Balloons_with_Carousel_ Sanderson

Semnificatia culorilor in camera copilului

Cei care au analizat de-a lungul timpului impactul pe care il au culorile din camera copilului asupra mentalului si personalitatii noastre au ajuns la concluzia ca tonurile pastelate induc o stare de bine si de relaxare. Cu un astfel de fundament, copilul se devolta armonios, devenind mai creativ si mai dezinvolt.

Guess_Who_Scion

In cromoterapie rozul, atat de indragit de fetite, folosit in tonalitati pale sau asociat cu albul pur reprezinta simbolul copilariei fericite, al inocentei si al prieteniei adevarate.  De aceea este bine ca in primii ani de viata sa oferi acest confort vizual prin folosirea unor elemente decorative in care sa se regaseasca accente de roz. Degradeurile si jocul de intensitati vor face din camera fetitei tale un taram de poveste.

Little_Sanderson_Pretty_Ponies_camera

Verdele si albastrul sunt doua culori energizante si eminamente pozitive. Sunt doua cai sigure care il conduc pe micutul tau catre pasiuni legate de natura, de explorare, de cunoastere in general.

Motivele grafice ton sur ton in aceste culori ii vor da curajul celui mic sa viseze frumos si sa-si realizeze aspiratiile.

Pretty_Ponies_WP_Main_Portrait

Ce este bine sa eviti in camera copilului?

Harlequin_AllAboutMe_Boutique_Boulevard

Exuberanta unui copil nu inseamna exacerbarea stimulilor externi astfel incat sa-i provoci cu orice chip rasete indelungi. De aceea elimina din camera copilului mic culorile tari, electrice, caci ele pot avea un efect advers asteptarilor tale. In cazul in care tonurile puternice sunt folosite pentru a contura imprimeurile haioase de pe tapet, draperii, tapiterii ori covor este bine sa te orientezi catre acele materiale cu imprimeuri joviale si nu foarte incarcate.

COMMENTS ARE OFF THIS POST