Cum aduci mai multa caldura in camera copilului tau

noiembrie 24

Odata cu venire sezonului rece, atentia noastra este indreptata catre toate acele dotari, materiale si chiar  obiecte care ne aduc mai multa caldura si confort. Dintre toate incaperile casei, parca cel mai mult camera copilului are nevoie de interventii clare, punctuale; caci adesea copiii sunt tentati sa se joace stand pe jos si in plus, nu acorda aceasi importanta unei vestimentatii calduroase asa cum o facem noi.

colectia-harlequin

Detalii la care nu te-ai fi gandit!
Primul imbold atunci cand vorbim de caldura este sa ne referim la o sursa de caldura. Este o perspectiva directa și eficienta. Dar pana a ajunge acolo trebuie sa luam în considerare nu doar potentarea gradelor din termometru, ci si asigurarea unui confort psihic si vizual. De aceea, este bine ca la inceputul toamnei sa suplinim cromatica mohorata a naturii cu o efervescenta de culori, in interiorul camerei celui mic.

mai-buna-harlequin

la-maison-proiect

Sunt preferate tonurile incandescente, pornind de la roșu, oranj sau roz si pana la cele ce duc cu gandul la valurile inspumate ale marii sau la cerul senin de vara. Jongleaza cu mai multe culori, din registre diferite, pentru ca ambientul sa debordeze de optimism. Atenție insa cum dozezi respectivele culori, astfel incat sa nu incarci in mod ostentativ decorul, la nivel vizual. Sugestia noastra este sa echilibrezi ansamblul prin interventii de alb, crem sau alte nuante pastelate.

proiect-lamaison

Tesaturi moi pentru vise frumoase
Pentru ca micutul tau sa creasca sanatos este bine ca el sa aiba un somn linistit. Pentru aceasta alege-i saltea si perne ergonomice dar si o pilota pufoasa. Pentru ca el sa se cuibareasca cu placere in fiecare seara in patul lui, confecționeaza-i sau cumpara seturi de lenjerie realizate din bumbac. Si in acest caz, este indicat sa alegi culori energizante si imprimeuri specifice varstei. Copilul va fi mult mai atras de ele si poate asa il vei convinge sa mearga la culcare la ora stabilita.

harlequin

Clipele de joaca vor fi de neuitat
Toti copiii tanjesc dupa aleile parcurilor sau dupa propriile gradini, atunci cand vin ploile sau este prea frig ca sa iasa la plimbare. Din acest motiv trebuie sa transferi intregul spatiu de joaca in casa ta. Si pentru ca micutii sa nu se plictiseasca usor este nevoie sa pui în aplicare intreaga ta ingeniozitate. Nu doar varietatea jucariilor le va aduce zambetul pe buze, ci si contextul in care ei se vor juca.

la-maison-mobilier-copii

Asadar, alege pentru camera lui covoare moi si groase pe care sa fie imprimat sotronul sau care sa aiba un pattern inspirat din lumea desenului animat. Iar pentru ca decorul sa fie unul de poveste, construieste-i un cort din drapaje calduroase, iar in interior aseaza-i saltele imbracate in materiale rezistente. Astfel, vei fi sigur ca cel mic va fi inconjurat de caldura si ca se va juca intr-un mediu sanatos.

COMMENTS ARE OFF THIS POST