Cum am transformat un apartament obișnuit – într-un cămin cald și elegant

iulie 11

Fiecare client este unic pentru noi, căci vine cu propria poveste de viață și cu propria viziune despre amenajare și de aceea tratăm fiecare proiect în mod aparte. Este adevărat că de multe ori întâmpinăm același gen de probleme, de cele mai multe ori de ordin tehnic. Dacă ar fi să facem un top al celor mai multe situații care ne-au dat bătăi de cap, la loc de “cinste“ ar sta suprafețele disproporționate ale încăperilor, prezența deranjantă vizual a unor elemente arhitectonice (grinzi, stâlpi de rezistență, treceri de nivel prost dimensionate etc) și cantitatea insuficientă de lumină naturală.

Un vis devenit realitate

În cazul acestei amenajări din București, orice problemă am fi întâmpinat nu ni s-a părut deloc dificilă datorită comunicării pe care am avut-o cu proprietarii. Ei, de la bun început ne-au explicat că își doresc un cămin cald și elegant, în nuanțe luminoase. Principala lor temere era legată de spațiile pentru depozitare, apartamentul nefiind unul foarte mare au crezut că se vor împiedica la tot pasul de diverse obiecte. Le-am explicat că o astfel de situație poate fi rezolvată cu ușurință dacă mixăm piesele standard, achiziționate de la furnizorii noștri, cu piese realizate în fabrica noastră de la Sibiu, care să sporească funcționalitatea fiecărei încăperi în parte.

Mobilier la comanda - Living - La Maison
Zona de dining este conturată în vecinătatea celui de-al doilea ansamblu de mobilier realizat pe comandă, în fabrica La Maison și unde sunt expuse obiectele decorative preferate de proprietari. Biroul cochet atrage prin compoziția unitară și prin liniile ferme. Scaunul este de la brandul Collinet.

De exemplu, în zona de living am realizat, din lemn masiv, ansamblul unei biblioteci care acoperă întreaga înălțime a unui perete. Finisajul alb imprimă idea de spațialitate, iar ușile le-am decorat cu elegante casete, placate cu oglinzi. Astfel, lumina este reflectată în tot livingul, iar piesa capătă o alură îmbietoare. Am compartimentat acest ansamblu de mobilier astfel încât proprietarii să își păstreze în ordine diverse obiecte mai mici sau mai mari, să își expună obiectele de decor preferate și să își fixeze în siguranță aparatura TV.

Mobilier la comanda  - Dormitor - Proiect - La Maison
Tapetul cu pattern floral de la Sanderson aduce o aură delicată și îmbietoare dormitorului.
Pentru un plus de prețiozitate și tușe feminine am ales veioze de la Objet Insolite.

În cazul dormitoarelor am creionat o atmosferă intimă și caldă mizând pe nuanțe pastelate și dulci. Nu am încărcat vizual spațiul cu piese masive, căci sunt spații destinate relaxării și încăperea trebuie să aibe un look cât mai degajat.

Mobilier la comanda  - Dormitor - Proiect - La Maison
Rafinamentul imprimeurilor ton sur ton este animat cu ajutorul unor mici accente de culoare. Am folosit aici perne decorative de la Designers Guild. Tapetul cu o grafică delicata este de la Scion, iar veioza cu look prețios de la Mis en Demeure.

Personalizăm cu stil!

În această amenajare am mers pe o traiectorie echilibrată, fără epatări cromatice ori de stil. Proprietarii și-au dorit piese de mobilier cu un design clasic stilizat și adus în contemporan. Ne-a fost foarte ușor să le îndeplinim această dorință, deoarece în fabrica noastră de la Sibiu putem prelucra, finisa și împodobi lemnul exact după dorința clientului ori după schițele designerului/arhitectului.

Foto La Maison

COMMENTS ARE OFF THIS POST