Cum creezi un ambient potrivit pentru petrecerea de Halloween

octombrie 24

Desi este o sarbatoare importata de la americani, in ultima perioada, Halloween-ul a devenit din ce in ce mai popular si in tara noastra si si-a castigat repede adepti, mai ales ca in noaptea de 31 octombrie cei care merg la petreceri se deghizeaza in zane, printese sau printi, vampiri, vrajitoare, mumii sau schelete. De cativa ani incoace romanii sunt tot mai preocupati de aceasta sarbatoare si de petrecerile cu aceasta tematica.

hallowenn-la-maison-articol-blog1

Daca esti gazda unei asemenea petreceri, trebuie neaparat sa tii cont de un aspect foarte important si anume amenajarea casei sau a spatiului in care se desfasoara petrecerea.

Cum bine se stie, Halloween-ul este momentul in care spiritele ies la suprafata iar noaptea devine una de groaza, deci si amenajarea trebuie sa fie una de groaza. Se crede ca nevoia de a indeparta spiritele rele a dus la purtatul de costume si masti. Ei indepartau spiritele rele deghizandu-se ei insisi in spirit rau pentru a le evita.

hallowenn-la-maison-articol-blog3

Culoarea preferata a acestei sarbatori este portocaliul, deoarece simbolul ei este reprezentat de bine cunoscutul dovleac, insa pot fi folosite si culorile inchise, negrul simbolizand intunericul. Dintr-o casa pregatita de Halloween nu trebuie sa lipseasca dovleacul. Puteti sa il folositi intreg sau, de ce nu, sculptat.

hallowenn-la-maison-articol-blog6

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In alte tari Halloween-ul este serbat prin parade si carnavaluri.

Sculptarea dovleacului este si o activitate distractiva care poate fi facuta impreuna cu copiii sau prietenii. Dovlecii sculptati rezista aproximativ o saptamana pe post de decoratiune, in timp ce cei intregi rezista chiar o luna. Puteti amplasa dovlecii fie in casa, fie in exterior, pe treptele locuintei.

hallowenn-la-maison-articol-blog4

Pentru un efect si mai infiorator, puteti introduce lumanari in interiorul dovlecilor sculptati. Pentru iluminare se folosesc lumanari, deoarece lumina trebuie sa fie cat se poate de discreta.

hallowenn-la-maison-articol-blog5

Alte elemente indispensabile unui decor perfect il constituie frunzele si florile uscate, ghindele, conurile de brad etc.. La fel de bine merg si alte accesorii pe care le gasiti in majoritatea magazinelor cu decoratiuni interioare in aceasta perioada, cum ar fi vrajitoare, paienjeni, lilieci, pisici negre, lumanari si o multime de alte ornamente.

hallowenn-la-maison-articol-blog

De asemenea, puteti realiza si decoratiuni comestibile precum borcane cu bomboane realizate special cu aceasta tema, prajiturele si tot felul de alte bunatati. Cu putina inspiratie cu siguranta puteti realiza ceva „inspaimantator”. Acadelele cu aspect inspaimantator sunt foarte apreciate de copii.

hallowenn-la-maison-articol-blog2

Decoratiunile pot fi plasate peste tot precum ghirlandele, insa va puteti concentra si doar pe anumite zone ale casei; puteti pregati un cos cu decoratiuni pe care sa il puneti pe masa, pe un scaun sau intr-un colt al camerei, din care musafirii sa se serveasca cu ce doresc.

hallowenn-la-maison-articol-blog7

Acestea fiind spuse… va uram un Halloween cat mai inspaimantator!

COMMENTS ARE OFF THIS POST