Cum poti sa faci o incapere sa para mai spatioasa!

septembrie 29

Amenajarea locuintei nu este deloc o sarcina usoara…si cand vine vorba de un spatiu mic, devine cu atat mai grea.

In ce culoare vopsim peretii? Cum pozitionam obiectele de iluminat? Ce mobilier alegem? Si mai ales cum putem sa obtinem amenajarea perfecta atunci cand spatiul nu este atat de generos?

Iata mai jos doar cateva trucuri care va vor ajuta:

Obtine efectul dorit doar cu ajutorul vopselei lavabile de interior

Pentru a da impresia de o camera mai inalta peretii trebuie vopsiti intr-o culoare mai inchisa decat parchetul si tavanul. Poti sa folosesti si culori mai puternice care scot in evidenta peretii respectivi fara a uita insa ca unele culori contrastante pot sa distraga atentia de la restul lucrurilor din incapere.

vopsea_lavabila2

Foloseste tapet cu dungi

Fie ca sunt diagonale, fie ca sunt verticale, dungile din tapet iti dau impresia ca spatiul este mai mare decat in realitate. Fiind potrivit pentru orice incapere, tapetul cu dungi corecteaza optic spatiul si completeaza armonios alte modele, florale sau clasice.

tapet2

* Tapet Ralph Lauren

Nu uita de oglinzi

Bine plasate intr-o incapere oglinzile fac minuni. Ele reflecta atat lumina naturala cat si cea artificiala. In acelasi timp pot fi o modalitate de creare a unui puternic punct de atractie imbracand armonios peretele.

oglinzi1

In cazul in care in incaperea respectiva exista dulapuri sau dressing-uri nu iti fie frica sa le plasezi chiar pe usile acestora. Obiectele de mobilier cu oglinzi incorporate ofera o eleganta aparte locului in care sunt asezate.

oglinzi2

Joaca-te cu obiectele de iluminat

Cu cat este mai multa lumina intr-o incapere cu atat aceasta pare mai mare. Seara se pot folosi lumini indirecte care sa scoata in evidenta anumite colturi din incapere. Nu iti fie frica sa adaugi lampi chiar daca in acelasi spatiu exista aplici pe pereti si candelabre. Acestea pot fi complementare lor.

lampi2

*Obiecte de iluminat de la Porta Romana

Mobileaza inteligent

Cea mai mare distanta dintr-o incapere este diagonala ei. Poti face o camera mica sa para mare prin a scoate aceasta diagonala in evidenta. Poti folosi pardoseala cu motive diagonale sau poti aranja mobilierul in diagonala si nu lipit de un perete. Ambele modalitati incurajeaza ochiul sa priveasca linia si nu sa se focuseze pe peretii mici.

Daca trebuie sa folosesti o masa de cafea, alege una cu top de sticla care da impresia de spatiu deschis, lasand totodata lumina sa treaca.

Ia in considerare faptul ca poti alege o piesa de mobilier in aceeasi culoare cu peretele. Astfel, piesele mai mari, de exemplu vitrinele, se vor contopi cu peretele si nu vor aglomera spatiul.

Foloseste mobilier care nu este foarte inalt si daca trebuie sa pui tablouri, mai degraba foloseste mai multe si mai mici pe care poti sa le centrezi, decat unul singur.

Iata cateva scheme de pozitionare a tablourilor sau fotografiilor pe perete.

schema2 (1)

Foloseste culori pastelate

Culoarea este unul din punctele esentiale atunci cand se realizeaza o amenajare. Aleasa bine, culoarea, poate da impresia de spatiu, de larg, de aerisit si vesel.

Nuantele de galben cremos, bleu deschis sau verde palid sunt ideale de folosit in spatii mici. Trebuie avut grija insa sa nu fie nici prea puternice, intense, nici prea sterse. Acestea trebuie sa fie culori pastelate care sa dea caldura amenajarii. Pentru a fi sigur ca nuanta este cea dorita, poti testa chiar pe peretele din camera respectiva zugravind cate un patrat cu latura de 1m. Vopseaua decorativa este bine sa o incerci mai intai pe perete deoarece nuanta din paletarul de culori nu apare la fel atunci cand o aplici pe perete. Fiecare camera are specificul ei. In functie de cum este ea pozitionata o nuanta de vopsea poate parea mai deschisa sau mai inchisa.

pastelate

*Mobilier Grange

COMMENTS ARE OFF THIS POST