Cum să ai o baie de vis

iunie 6

Există o tendință dovedită, pe care am conștientizat-o în proiectele noastre, ca baia să fie tratată ca un spațiu de relaxare. De aceea, în tot mai multe amenajări, proprietarii își doresc să se simtă în propria baie ca într-un spa de lux. Este și normal să avem astfel de doleanțe având în vedere ritmul alert al vieții cotidiene și implicarea tot mai mare în activitățile curente, în detrimentul momentelor de odihnă și de bine.

Ca să ne simțim răsfățați, cu adevărat, nu este nevoie să avem o baie imensă, căci o suprafață amplă care nu este corect și frumos valorificată își pierde din valoare. Așadar, putem să ne recăpătăm energia și într-un spațiu cu dimensiuni obișnuite, dar a cărui amenajare să ne reprezinte personalitatea și să reflecte nevoile proprii de relaxare.

Pornește de la date concrete

Evaluează pragmatic potențialul băii atunci când o ambientezi. Dacă suprafața ei îți permite mai multe zone de mișcare, îți sugerăm să plasezi cada fie în centrul încăperii, fie pe una din laturile băii. Pentru a evidenția prezența ei îți sugerăm să alegi un model free-standing, montat pe un postament din zidărie. Ca un artificiu estetic, de impact, ia în calcul mixarea finisajelor ceramice, la nivelul pardoselii, astfel încât postamentul să fie individualizat fie printr-o culoare contrastantă, fie printr-un model frapant. Rezumă-te la două-trei culori, dacă intervii cu diverse imprimeuri, căci în caz contrar ambientul va fi unul încărcat și îți va induce o stare de oboseală.

Mobilierul pe comandă este soluția salvatoare!

Proiect Baie - La Maison - mobilier baie la comanda

… și nu ne referim strict la acest proiect, în care piesele de mobilier sunt realizate pe comandă, în fabrica noastră de la Sibiu. În acest caz, am restilizat modelul existent pe pardoseala ceramică pentru a decora mobilierul din lemn masiv. Având în vedere că este vorba de un spațiu cu o umezeală peste medie, constantă, am tratat lemnul cu soluții speciale, care îi protejează fibra, culoarea și densitatea. Dulapul monobloc ce susține lavoarele este judicios compartimentat, astfel încât cei doi proprietari să aibe la îndemână, în perfectă ordine, produsele de îngrijire și pe cele cosmetice. Am ales să realizăm dulapurile, pe picioare slim, pentru a da un plus de grație, dar și pentru a nu încărca vizual încăperea cu mobilier masiv. Astfel, decorul pare mai aerisit și chiar capătă un plus de amplitudine.

Câteva accesorii șic fac povestea mai frumoasă!

Proiect Baie - La Maison - mobilier baie la comanda

Ieși din tiparele monotone ale decorării unei băi și îndrăznește să aduci o tușă personală amenajării, una care să te facă să te simți artist în propria baie și care să îți aducă un plus de bine și de confort. Ia exemplu, din acest proiect în care am renunțat la banalele suporturi de prosoape și am adus în context o măsuță fency, pe care proprietarii își aduc la îndemână diverse produse cosmetice, prosoape sau lumânări parfumate. De asemenea, pentru halate sau prosoapele mari folosește un cuier metalic, pe care de regulă îl vezi discret așezat în holul de la intrare. Iată cum, cu doar două piese decorul devine mai homey, iar tu vei avea o atitudine mai relaxată.

Spune-mi ce finisaje alegi, ca să îți spun cine ești!

Proiect Baie - La Maison - mobilier baie la comanda

Tratează pardoseala și pereții cât mai ludic, astfel încât ambientul să fie unul vibrant și totodată îmbietor. Orientează-te către dale ceramice cu un pattern care să te ducă cu gândul la un covor frumos țesut, astfel încât cu o astfel de pardoseală să aduci un plus de căldură interiorului. La nivelul pereților este bine să optezi, în proporție mare, pentru finisaje uni și luminoase, pentru a accentua spațialitatea camerei. Un material precum este marmura va aduce un plus de prețiozitate și, în plus este foarte ușor de întreținut. Pentru a evita monotonia, poți interveni în punctele de interes, de la nivelul pereților (în dreptul căzii sau al lavoarelor) cu medalioane din dale ceramice cu pattern-uri joviale. Atenție! Alege o gamă cromatică echilibrată, în armonie cu nuanțele de la nivelul pardoselii pentru a te bucura de o atmosferă îmbietoare.

Fotografii realizate într-un proiect de amenajare La Maison

COMMENTS ARE OFF THIS POST