Cum sa ai un camin fresh cand e canicula?

iunie 28

Vacanta a trecut sau inca numeri zilele pana cand te vei bucura de briza marii sau de aerul curat de munte si tu nu gasesti metoda minune prin care sa te bucuri de racoare in timp ce mercurul din termometre arata valori sufocante?! Aerul conditionat este o varianta, care iti racoreste trupul; insa la nivel mental ai nevoie de impulsuri subtile, dar sigure pentru a-ti crea acea senzatie reconfortanta. Mediul in care te relaxezi isi pune amprenta asupra dozei de energie zilnica pe care o ai si de aceeea iti recomandam ca in aceasta perioada sa te inconjori de elemente grafice si culori cu trimiteri estivale.

Cole Son Whimsical Secret Garden

Imprimeurile vegetale dau senzatia de racoare

Tapet De Gournay

Daca iti plac schimbarile de sezon in decorul caminului tau, nu trebuie sa faci investitii majore sau sa depui un efort deosebit ca sa ai o amenajare cu un look nou. Este foarte usor sa schimbi draperiile, perdelele, cuverturile de pe pat, husele pernelor si ale fotoliilor ca sa ai o alta perspectiva asupra aceluiasi cadru. Este de preferat sa te focusezi pe o anumita categorie vegetala, care sa fie mixata doar prin tonuri cromatice. Daca esti adeptul interioarelor shabby-chic cu siguranta te vei indrepta spre tesaturile cu imprimeuri florale supradimensionate, in nuante pastel, precum sunt cele de la brandul Designers Guild.

designers_guild_1_colectie

Exuberanta de culori da energie

Cole and Son Folie - Bourlie

Pe timpul verii este esential sa te inconjori de culori fresh, energizante. Insa dispunerea lor in spatiu trebuie sa fie facuta dupa coordonate relaxante. De acea sugeram sa eviti pe cat posibil imprimeurile cu geometrii complicate, cu linii psihedelice si sa te orientezi catre imagini joviale, inspirate din natura.

Cole and Son Folie Fontainebleau

Ai de ales intre imprimeuri picturale, care te fac sa te simti ca te afli in mijlocul unei gradini luxuriante sau intr-o padure racoroasa; si intre imprimeuri vegetale stilizate, care combina ludic, elemente preluate din natura si  redesenate artistic. Ia in considerare in acest sens tapetele superbe de la brandul Cole and Son.

Cole and Son Folie Versailles Grand Landscape

De ce e important sa ai un moodboard la inceputul amenajarii?

In orice demers de cosmetizare sau de ambientare a unei incaperi este esential sa coordonezi elementele pe care le aduci in context. In cazul in care iti doresti cu ardoare ca locuinta ta sa aibe un look fresh, revigorant orienteaza-te catre o gama cromatica pastelata, in asocieri cat mai luminoase.

Sanderson  Moodboard

Foloseste mici accente incandescente sau electrizante, pe fundaluri luminoase, radiante pentru un efect vizual de impact. Astfel, doza ta de energie zilnica va fi asigurata.

Sanderson Moodboard 2

Desenele naive trasate in tuse fine de culori pastelate sunt perfecte nu doar in camerele de copii si tineret, ci si in toate acele interioare in care iti doresti o atmosfera boema, total dezinvolta. Mixeaza acest tip de pattern cu unul cu forme geometrice simple, dar care sa aibe ca nota comuna culorile folosite. In acest mod, vei crea un context contemporan, foarte interesant.

Adieri racoroase de culori

Thibault producator

Visul unei nopti de vara transpus in culori proaspete te va intampina in fiecare dimineata reliefat in modelul si cromatica tapetului si a pernelor. Ca sa-ti prelungesti starea de reverie si de relaxare alege imprimeuri mai putin complicate si mixeaza tonuri fresh de verde, cu unele celeste de blue pur. Este o combinatie la moda, care iese si mai bine in evidenta daca vii in completare cu mobilier si accesorii de un alb imaculat. Alege in acest sens tapetul si tesaturile de la brandul Thibaut.

Thibault - fotoliuIndiferent de varianta pe care o alegi nu uita sa aduci in cadru plante verzi, asezate in manunchiuri artistice, care vor completa imaginea racoroasa a amenajarii si ii vor da un parfum fresh.

Daca ai aplicat una dintre aceste variante de revitalizare a decorului caminului tau nu iti ramane decat sa te relaxezi in pasi de dans, cantand alaturi de Frank Sinatra celebrul lui cantec The summer wind.

COMMENTS ARE OFF THIS POST