De ce sa folosesti vopseaua Zoffany

ianuarie 7

Zoffany este in primul rand o societate cu istorie ce a fost infiintata in anii ’80 cand  Humphrey Boyle si Nicholas Brown au sesizat o cerere a arhitectilor de interior si designerilor pentru tapet de calitate bazat pe design traditional. Ideea lor era sa analizeze metodele traditionale vechi si sa obtina mostre pe care sa le transpuna in modele actuale mai contemporane.

tapet zoffany

Astfel, prima colectie de tapet a fost lansata in anul 1984  si s-a bazat pe 12 modele de tapet inspirate din Templul Newsam din Yorkshire cunoscut  sub numele „the Hampton Court of the North”, casa Tudorilor construita in anii 1500 de catre Thomas Lord Darcy. De-a lungul anilor Zoffany a evoluat ajungand sa realizeze atat tapet cat si tesaturi.

tesaturi-si-tapet-zoffany

Insa, vital in amenajarea unei case sunt vopselele. Cand te pregatesti de zugravit, este important sa ai la dispozitie cele mai bune materiale cu care sa obtii rezultate excelente. Dincolo de un set de ustensile adecvate, ai nevoie de o vopsea care sa indeplineasca toate conditiile de calitate, ajutandu-te sa dai casei un aspect proaspat, curat si elegant, cu minimum de efort depus. Vopseaua lavabila poate fi folosita atat pentru peretii exteriori cat si pentru cei interiori. Cea de interior se imparte in doua mari categorii: pentru bucatarie si baie (spatii umede) si pentru restul camerelor. Vopselele lavabile nu se aplica peste var, huma sau vopsele de slaba calitate. Rezultatul va fi un esec total, pentru ca varul si huma se descuameaza daca sunt incarcate cu vopsea lavabila. Colectia de vopsele de la Zoffany contine nu mai putin de 144 de culori si 4 tipuri de finisaje. Paleta lor de culori se adreseaza atat stilurilor contemporane cat si clasice, traditionale si fiecare nuanta este usor de asortat fiind complementara cu diversele modele de tapet din colectiile Zoffany.

vopsea zoffany

Avantajele vopselei lavabile
In primul rand, permite nenumarate vopsiri si revopsiri. Un alt motiv de a o folosi este usurinta cu care se aplica. Pe termen lung, s-a dovedit a fi mai practica si eficienta din punct de vedere financiar pentru utilizator. De asemenea, se considera a fi mai profitabila cumpararea unei cantitati mai mici de vopsea de calitate, dar mai scumpa, decat o cantitate mai mare si ieftina. Vopseaua lavabila ofera o gama variata de culori. Poti gasi orice nuanta care sa corespunda gusturilor si necesitatilor tale.

vopsea-zoffany-albastru

De ce sa folosesti vopseaua Zoffany?
Zugravirea peretilor cu vopsea lavabila este urmatoarea etapa a procesului de renovare. Inainte de a o cumpara, afla care sunt principalele caracteristici ale acesteia pentru a alege produsul optim nevoilor tale. Iata mai jos doar cateva motive pentru care sa alegi vopseaua lavabila de la Zoffany:

    • Are putere mare de acoperire. Aceasta presupune un numar redus de straturi si, prin urmare, un consum mai mic. Astfel, eforturile de aplicare sunt si ele reduse.
    • Are grad de lavabilitate ridicat.
    • Are aderenta buna pe suport.
    • Este fabricata in Anglia.
    • Toata vopseaua lavabila este bazata pe apa si nu contine VOC’s (volatile organic compounds)
    • Este practic fara miros.
    • Respecta directivele Comisiei Europene din 2010.
    • Cutiile in care este livrata sunt realizate din mai mult de 50% otel reciclat ce poate fi reciclat din nou.
    • Ambalajul in care este livrata este complet reciclabil.
    • Vopseaua bazata pe ulei a fost imbunatatita cu mai mult ulei vegetal pentru a reduce efectul poluant si pentru a avea cat mai putin miros.
    • Paleta de culori este variata si le poti asorta cu tapet si tesaturi.
    • Ofera cea mai sigura varianta de vopsea in ceea ce priveste vopseaua de mobilier. Vopselurile Matt Emulsion si Acrylic Eggshell au fost testate de European Standard BS EN 71-3:1995, cunoscut ca si ‘Toy Paint Regulations’. Acestea sunt sigure si nu contin metale toxice .
    • Are esantioane mici de vopsea astfel incat poti testa chiar la tine acasa culoarea pentru a fi sigur de alegerea facuta. Cutiile de test contin doar  125 ml de vopsea.

cutii-vopsea-zoffany

Alege finisajul perfect
Vopselurile de la Zoffany sunt de patru tipuri cu caracterisici diferite ce pot fi folosite pentru toate tipurile de suprafete. Pentru a obtine rezultatul perfect foloseste intotdeauna vopseaua specifica spatiului ce trebuie decorat si iata mai jos specificatiile pentru fiecare:

 1. FLAT EMULSION
Este o emulsie pe baza de apa  care scoate in evidenta pigmentii din fiecare culoare. Este ideala pentru pereti de interior, tavane. Poate fi folosita si in bai si bucatarii doar daca aceste camere sunt foarte bine ventilate si daca suprafata nu vine in contact cu apa. Vopseaua lavabila nu se aplica peste tencuieli minerale, pelicule de lac, vopsele si emailuri pe baza de ulei sau zugraveli cu huma. Se usuca in 1-2 ore iar al doilea strat se poata aplica dupa 4 ore.

vopsea green zoffany

2. ELITE EMULSION
Este o emulsie ce poate fi spalata si care este rezistenta la pete. Acest finisaj bazat pe apa este ideal pentru bucatarii, camerele copiilor si zonele publice cu trafic intens. Daca alegi culori mai inchise, aplicarea in doua straturi va fi obligatorie pentru ca efectul sa fie unul perfect uniform. Se usuca in 1-2 ore iar al doilea strat se poata aplica dupa 4 ore.

vopsea albastra zoffany

3. ACRYLIC EGGSHELL
Este o vopsea pe baza de apa  folosita pentru pereti de interior dar si pentru mobilierul din lemn, radiatoare sau altfel de metale. Acrylic eggshell reflecta un finisaj un pic satinat care il face perfect si pentru bucatarii, bai. Este folosit si pentru zonele de exterior precum fronturi de usa si rame de ferestre. Se usuca in 1-2 ore iar al doilea strat se poata aplica dupa 4 ore.

vopsea gri zoffany

4. EGGSHELL
Este vopseaua traditionala pe baza de ulei rezistenta la aburi si condens  in bai si bucatari. Inainte de vopsire, asigura o buna ventilare a incaperilor indiferent de natura vopselei utilizate, fie ca ea este pe baza de solventi sau pe baza de apa. Se usuca in 2-3 ore si al doilea strat se aplica dupa 12 ore.

vopsea rosie zoffany

Spor la zugravit!

COMMENTS ARE OFF THIS POST