Fericirea copiilor, o vacanta fara sfarsit!

februarie 25

Cu totii am fost copii si cele mai frumoase amintiri legate din acea perioada sunt legate de vacante si de calatoriile alaturi de familie si colegi.
colectii-scionNostalgici, mai scoatem cand si cand la iveala fotografii sau filme, care ne aduc zambetul pe buze, rememorand nazbatiile facute, povestiile haioase si prieteniile legate. Orice copil trebuie sa savureze din plin ceea ce copilaria si parintii ii ofera si de aceea este bine sa-i insufli micutului tau, inca de cand este foarte mic, dragostea pentru calatorii si nevoia de cunoastere.

colectia-scion-guess-who
scion-tapetImprimeuri convingatoare
Teama de nou si de necunoscut este mai pregnanta in perioada copilariei. Trebuie sa recunoastem ca putini sunt parintii care si-au trimis copii in vacante ori tabere si nu au primit in schimb, o lacrima sau un gest de refuz. Se intampla la prima calatorie a celui mic, atunci cand nu este insotit de parinti, bunici, frati, bone sau intregul pluton de suflete calde si protectoare.

colectii-pierre-freyChiar daca manifestarile celui mic sunt dintre cele mai vehemente ori surprinzatoare, nu trebuie sa te dai batut: orice experienta placuta acumulata in perioada frageda a copilariei se transforma treptat in perspective clare pentru viitor. Teoria psihologica are importanta ei, insa ia-ti aliati care nu doar sa teoretizeze, ci sa si empatizeze cu micutul tau si care sa-l faca sa inteleaga mai usor importanta fiecarui eveniment din viata sa.

pierre-frey-colectiiCamera copilului este acel microunivers in care el deprinde primele taine ale vietii. Asigura-i un mediu frumos, in care sa se imprieteneasca de mic cu tot ceea ce urmeaza sa cunoasca. Imprimeurile grafice naive au un impact vizual si emotional foarte important pentru copil, caci perceptia lui precede intelegerea altor tipuri de informatii.

poze-sandersonDe aceea este esential ca in camera lui sa se regaseasca tapete, abajururi de lampi, lenjerii si covoare in al caror pattern sa se regaseasca varii chipuri de animale, obiecte uzuale dar interpretate grafic cat mai haios, dar si simboluri ale unor activitati cat mai placute, precum ar fi calatoriile. In cele mai recente colectii de tesaturi si tapete ale unor branduri precum Cole and Son, Sanderson sau Harlequin vei gasi modele in culori ravisante, dar si cu imprimeuri tentante.

colectii-sandersonNu te rezuma la oferta standard, interpreteaza intr-o nota personala si adaptata personalitatii copilului tau materialele vesele. Spre exemplu, imbraca multitudinea de cutii de jucarii in materiale haioase si vei vedea cum cel mic este mai atras sa-si puna in ordine jucariile. Este un prim pas pentru a invata cat de important este sa ai la indemana cele necesare in timpul unei calatorii, in vacanta.

colectii-harlequin-2
colectii-harlequin

 

 

COMMENTS ARE OFF THIS POST