Florile dau culoare și viață oricărui ambient

iunie 20

Așa cum fiecare dintre noi are propria personalitate, la fel putem spune și în cazul locuințelor. În general, un cămin preia din gusturile, stilul și preferințele proprietarului. Astfel, nu este de mirare faptul că ne dorim ca cele mai mici detalii ale designului interior să ne pună în evidență personalitatea și felul de a fi. Un proiect de amenajare spectaculos va gravita întotdeauna în jurul acestei idei – să îți creeze ambientul necesar pentru a te simți bine, relaxat, ocrotit, ca un scut care te poate proteja de restul lumii.

Vii, extravagante, finuţe, pale sau monocrome, florile aduc veselie, bunăstare şi ordine în încăpere, atunci cînd sunt imprimate pe textile, pe tablouri, în stare naturală sau ecologică.

Cât de mult schimbă un buchet de flori atmosfera dintr-o cameră? Florile pot transforma un spațiu într-un cadru de poveste. Alegând aranjamentele și combinațiile potrivite, orice loc poate fi pus în evidență în mod magic. Un buchet de flori poate avea efecte pozitive atât asupra atmosferei dintr-o locuință precum și asupra stării tale de spirit. Iată mai jos câteva buchete de flori absolut încântătoare, ce au fost realizate de echipa Maison Dadoo. Showroom-ul lor se alfă în Str. Popa Petre, Nr. 13, Sector 2, București.

O plantă într-un apartament îți poate aduce multă fericire fiind elementul care îți reamintește de existența vieții în afara zidurilor; datorită infuziei de culoare pe care o poate aduce spațiului tău dar și a aerului purificat de care vei beneficia. Pe lângă un aer proaspăt, florile aduc și dinamism și energie amenajării, așa că merită din plin să ne bucurăm de prezența lor. Dar dacă vrei să fie cu adevărat interesant interiorul casei tale, poți opta pentru un spectacol mural – un tablou cu flori naturale, unde atât impactul vizual cât și cel olfactiv se vor îmbină armonios. Cu un astfel de tablou vei aduce cu siguranță vara în casa ta!

Un living nu trebuie să fie niciodată sinonim cu un spațiu plictisitor ci din contra. În designul contemporan, o paletă cromatică neutră poate fi folosită cu succes în orice tip de amenajare; fiind cadrul perfect pentru a experimenta cu diverse decorațiuni și accesorii.

O casă în care nu există plante este parcă mai tristă. Orice floare veselă și sănătoasă aduce parcă în locuință un zâmbet. Datorită importării diverselor exemplare exotice, dar și strădaniei horticultorilor care au reușit să creeze specii adaptate climei noastre, astăzi, există o mare varietate de plante de apartament care sunt folosite la decorarea locuințelor. Exista însă și elemente ce sunt decorate cu flori ce pot schimba total o încăpere.

O lampă de podea sau un candelabru, un tablou supradimensionat cu o tematică florală, un covor colorat sau un perete-accent sunt doar câteva idei de amenajare care pot lua naștere când ne gândim la flori.

Lemnul îmbogățește textural orice amenajare. Deși neutru, vei constata că o măsuță de cafea sau o comodă cu un model floral poate face adevărate minuni în casa ta.

Florile se pot regăsi grafic și la nivelul lenjeriei de pat, al pernuțelor decorative sau al covorului, iar efectul lor va fi și mai puternic. Dacă le alături și culori fresh, de primăvară, atunci amenajarea te va răsplăti cu o porție suplimentară de optimism și veselie.

Un scaun sau un fotoliu cu un design deosebit va fi piesa de rezistență într-un decor neutru. Piesele de mobilier vintage se regăsesc deseori în astfel de livinguri pentru a le permite să strălucească prin valoarea lor estetică implicită. Și obiectele de artă sau cele de colecție intră în această categorie.

Alege cu atenție draperiile! Nu totul trebuie să fie crem și bej. O asortare excesivă va face ca livingul să pară banal și monoton. Dacă pereții sunt albi și mobilierul este într-o nuanță de lemn deschisă, atunci draperiile vor constitui un punct de interes dacă le vei pune în nuanțe puternice. Poți asorta niște perne decorative în aceeași culoare pentru unitatea și armonia compoziției.

Poţi crea un interior de lux, plin de culoare şi viaţă, cu pattern-uri intrigante şi materiale de cea mai bună calitate (mătase imprimată, bumbac, catifea) folosind elemente din colecţiile artizanilor noștri, precum: Designers Guild, Thibaut, Sanderson, Pierre Frey, Harlequin, etc. Te așteptăm în showroomul nostru din Bd. Dacia, Nr 73, sector 2, București pentru mai multe detalii!

Florile in designul interior

COMMENTS ARE OFF THIS POST