Idei de aranjare si decorare a spatiului rezervat pentru spalatorie

ianuarie 26

In engleza i se spune laundry room, insa la noi s-ar putea numi spalatorie sau uscatorie.

De cele mai multe ori, spatiul rezervat pentru spalatorie este intalnit intr-o casa mai spatioasa, unde exista posibilitatea de a avea o astfel de camera. Daca este organizata cum trebuie, o spalatorie poate fi amenajata si intr-o camera mai mica la parterul sau in subsolul casei.

Desigur, fara o organizare corespunzatoare, aceasta camera poate deveni un adevarat haos, un spatiu agitat si stresant, iar nimeni nu isi doreste asa ceva in casa. Masina de spalat,  uscatorul, masa pentru calcat, fierul de calcat si accesoriile cele mai diverse necesare ingrijirii rufelor si depozitarii lor sunt adunate intre aceeasi pereti.

amenajare camera spalatorie la maison

Daca bugetul va permite, merita sa investiti in spalatorie aproape la fel de mult ca si in restul camerelor. De exemplu, puteti incepe prin a respecta acelasi stil de amenajare pentru a exista o comunicare in toata casa. De asemenea, puteti alege colectii de mobilier nisate, dedicate strict acestei intrebuintari. Mobilierul la comanda cu posibilitatea incorporarii electrocasnicelor sau mobilierul multifunctional cu elemente pliabile sunt foarte folositoare in acest caz. In plus, daca spatiul pentru spalatorie este generos, va puteti instala si un televizor sau un radio pentru a va relaxa in timp ce masina de spalat isi face treaba.

Camera spalatorie la maison

In cazul in care locuiesti intr-un apartament mic si nu iti permiti sa ai o camera speciala pentru spalat rufele, nu inseamna neaparat ca trebuie sa duci masina de spalat rufele in baie. Poti sa alegi sa o “ascunzi” intr-un dulap din living. Este o nebunie, ai putea sa crezi, dar poate fi acea doza de nebunie de care are nevoie designul casei tale, tocmai pentru a-ti oferi spatiul de care ai nevoie. Iar mobila la comanda poate fi ceea ce ai nevoie pentru a aranja frumos o astfel de spalatorie.

spalatorie ascunsa la maison

Pentru cei care nu au suficient spatiu pentru alocarea unei camere separate pentru spalatorie, dar beneficiaza totusi de o bucatarie spatioasa sau un hol de dimensiuni mari, sugeram incorporarea spalatoriei in cadrul uneia din aceste incaperi. O nisa in perete in care sa va puteti pune o bara cu umerase, masina de spalat sau cea de uscat, acolo unde este cazul, precum si un cos pentru rufele murdare, toate mascate de o usa armonica sau una culisabila.

amenajare spalatorie in perete la maison

Un alt mod de a ascunde toate aceste accesorii si aparate electrocasnice, ar fi prin acoperirea lor cu draperii. Alese cu stil, aceste draperii pot da un aspect placut intregii incaperi. Da frau liber imaginatiei tale si planifica aceasta amenajare eleganta. Alege sa folosesti perdele opace, perdele transparente, albe sau de ce nu colorate si astfel vei acoperi aceasta spalatorie, dar vei da viata intregii incaperi.

amenajare spalatorie perdele la maison

Cum ar fi sa ascundeti toate acestea intr-un dulap?! Cu alte cuvinte, asa cum in bucatarie poti ascunde masina de spalat vasele sau frigiderul, astfel incat nimeni in afara de tine nu va ghici ce se afla in spatele acelor usi, asa poti ascunde si masina de spalat rufe si dupa caz uscatorul intr-un dulap, fie ca alegi sa il pui pe hol, in baie sau chiar in bucatarie. Iata mai jos un exemplu relevant, chiar dintr-un proiect realizat de La Maison in Bucuresti, unde spatiul pentru spalatori a fost realizat la comanda si amplasat pe holul apartamentului.

amenajare spalatorie la maison

Incearca sa mergi pe verticalitatea spatiului daca nu ai la dispozitie o incapere prea mare: polite sau mici mese rabatabile, cosuri sau masa de calcat agatate in perete etc. Daca familia ta numara mai multi membri, trebuie sa iei in calcul si un mobilier cu multe spatii de depozitare, de diferite marimi si diferite inaltimi.Spalatoria poate fi amplasata si in garaj

O alta optiune de locatie pentru amenajarea aceastei incaperi ar fi garajul. Va sugeram sa va aranjati garajul astel incat sa incapa si masina si totusi sa ramana un perete liber unde puteti amenaja spalatoria. Aici puteti aseza masina de spalat si uscatorul iar alaturi sa aranjati rafturi pentru a putea aseza si celelate accesorii de care mai aveti nevoie intr-o astfel de incapere.

Acum aveti cateva exemple de cum puteti transforma un spatiu banal, intr-un spatiu frumos aranjat, in care chiar daca veti petrece ore indelungate va veti simti minunat.

Sursa foto: Poze proiect La Maison, Pinterest

COMMENTS ARE OFF THIS POST