Importanta holului de la intrare

ianuarie 15

Vestibulul sau holul de la intrare este prima incapere cu care invitatii tai vor intra in contact imediat ce iti trec pragul casei. Foarte putine persoane ofera importanta cuvenita holurilor de la intrare, neglijand aproape total acest aspect, considerand holul doar un simplu culoar de trecere.

proiect  la maison

Acesta este spatiul care te intampina si care spune multe despre personalitatea si gusturile tale.
Atunci cand incepeti decorarea si aranjarea holului trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte: utilitatea, dimensiunea, stilul si luminozitatea.

proiect-la-maison-2

Chiar daca totul trebuie sa isi gaseasca si un rol practic, elementele asezate in acest spatiu trebuie sa se potriveasca intre ele si sa creeze o compozitie unitara. Din punct vedere estetic, trebuie sa tii cont de forme, de culori, de texturi si de raportul dintre dimensiunile fiecarui obiect.

de-gourney-colectiiIata cateva sfaturi care iti pot transforma holul de la intrare:
Optimizeaza

Suprafața disponibila este primul aspect pe care trebuie sa-l aveti in minte. In cazul unui hol ingust este bine sa nu blocati accesul cu mobilier. Un cuier amplasat direct pe perete sau cateva polite montate drept spatiu de depozitare sunt suficiente. In schimb, intr-o casa, holul poate avea chiar dimensiunile unei camere modeste. De aceea, acolo, unde posibilitatile sunt nelimitate te incurajam sa dai frau liber imaginatiei si sa utilizezi o piesa speciala precum o bancheta, o sofa sau un pouf pe care te poti aseza.

sofa-mis-en-demeure

Desi este un spatiu de circulatie intensa a casei, holul nu este privit ca o camera in sine, pentru ca este de multe ori ingust. Nu intrati in panica! Exista mai multe sfaturi pentru maximizarea spatiului in aceasta zona. Alegeti mai intai sa optimizati colturile si nisele. Acesti metri patrati sunt ideali pentru depozitare. De asemenea, puteti sa optati pentru un decor care mareste vizual: pereti cu iluzie optica sau o oglinda plasata în fata unei deschideri.

proiect-la-maison-3

Organizeaza

Holul de la intrare nu trebuie sa fie nici gol, dar nici prea incarcat. De asemenea, fiecare obiect asezat in aceasta zona trebuie sa fie util intr-un fel sau altul. De exemplu, trebuie intotdeauna sa existe un loc dedicat depozitarii incaltamintei, un suport pentru chei, un suport pentru umbrela .

hol-organizat

Cand ajungem acasa, avem cu totii aceleasi gesturi reflexe: ne scoatem mantoul si pantofii. Si cum holul se afla la intrarea in casa, el genereaza prima impresie. De aceea, ideal ar fi ca in acest loc nimic sa nu tulbure o buna parere despre un spatiu primitor. Atunci cand ii vei asocia lucrurile specifice de depozitare ai grija sa le disimulezi cat mai mult. Iata de exemplu un mobilier care are 3 functiuni … este in acelasi timp cuier, are rafturi si poti depozita in spate si pantofii.

mobilier-grange

Pentru un plus de confort se recomanda plasarea unei banchete sau un pouf, pe care tinerii si batranii se pot aseza cu usurinta.

pouf-maries

Accesorizeaza

Nu va temeti sa va jucati cartea in privinta decoratiunilor!
Accesoriile se vor alege in functie de stilul dorit: pot fi din lemn lacuit pentru un aspect natural, vopsite in negru pentru cei cu o viziune mai sobra, sau colorate, care lumineaza spatiul, pentru cei care opteaza pentru un plus de fantezie.

gourney-hol

In cele din urma, obiectivul unui hol bine gandit este de a ura “bun-venit”! Pentru asta se va crea un decor care pune in valoare spatiul. Inafara de dulapuri, daca suprafata o permite, plasati o consola mica sau rafturi de depozitare pentru obiecte decorative, fara a exagera, pentru a nu incarca spatiul: una sau doua rame foto, un vas ornamental sau o mica lampa. Daca doriti sa creati un impact deosebit luati in considerare utilizarea peretilor! O colectie de tablouri si tapeturi, sunt alte idei de economisire a spatiului pentru a evidentia decorul acestei camere.

sofa-si-bancheta

Detaliile conteaza

Daca holul nu este luminat natural, iti recomandam sa alegi culori neutre si pastelate. Acestea vor inviora atmosfera iar calitatea vopselurilor lavabile alese constituie un detaliu important. Pe de alta parte, daca spațiul de trecere se bucura de o fereastra, atunci puteti aborda si nuante mai vesele.
In cazul in care nu poti folosi  tapet ce iese in evidenta,  poti realiza covoare in pardoseala folosind placi de ciment.

MyCollage_62

Daca urmezi pasii de mai sus vei avea un vestibul care va scoate in evidenta natura prietenoasa si primitoare a casei inca de la intrare. E randul tau!

COMMENTS ARE OFF THIS POST