Incroyables et Merveilleuses, o colectie unica a casei Lacroix!

iunie 6

Incroayable et merveilleuse este colectia de tapet semnata de celebrul designer Christian Lacroix pentru faimosul brand Designers Guild. Este vorba despre o colectie exotica, eclectica in unicul si originalul stil al casei Lacroix!

Christian Lacroix, nascut pe 16 mai 1951 in Arles, Franta, s-a inconjurat de mic de cultura, studiind arta si istoria ei in adolescenta, manat apoi de dorinta de a urma o cariera in acest domeniu. Premiul de “cel mai influent designer” oferit de CFDA (Council of Fashion Designers of America) in 1987, a fost probabil exact ceea ce-i trebuia lui Lacroix la momentul respectiv astfel ca, in acelasi an, a deschis propria sa casa de moda, Casa Lacroix, cu ajutorul artistic al lui Picart si finantarea LVMH (Moet Hennessey Louis Vuitton). Lacroix a primit multe premii pentru munca lui printre care De D’or (cel mai prestigios premiu pentru moda) in 1986 si 1988 si Chevalier de la Legion d’honneur (cea mai mare distinctie oferita unui civil in Franta) in 2002.

tinute cristian lacroix

Linia sa de productie s-a extins de la designul vestimentar la cea de asternuturi si prosoape, jeansi, obiecte decorative, bijuterii si parfumuri. De cativa ani colaboreaza cu brandul de tapete si tesaturi Designers Guild pentru crearea unor colectii extraordinare!

Numele Cristian Lacroix ne duce cu gandul la culori aprinse, materiale luxoase si extravaganta. Este creatorul fustei balon “poof” si pentru multi, ultimul mare nume al modei pariziene. Creatiile lui sunt ostentative, exuberante si avangardiste.

Lacroix este cunoscut la nivel international pentru eleganta sa si atentia pentru detalii. Acestea par sa porneasca din aprecierea sa pentru formele traditionale si costumele de teatru. De altfel, cariera sa a fost intrinsec legata de scena, creand costume pentru Opera din Paris, Opera Metropolitana sau pentru Comedie Francaise. Creatiile sale pot fi vazute adesea pe covorul rosu, Lacroix avand cliente fidele in lumea celebritatilor precum Gwyneth Paltrow si Uma Thurman.

tinute lacroix covorul rosu

Colectia cuprinde o minunata paleta de tapete eclectice, un ansamblu de imagini exotice si cele mai colorate patternuri! Colectia cuprinde si trei peisaje (panouri panoramice) toate printate pe suport netesut pentru a fi montate cu usurinta!

Eklektikos insemana in greaca ‘’a alege ce este mai bun‘’. Stilul eclectic defineste, in fond, tendinta de a alege din diverse stiluri acele elemente care sunt considerate a fi cele mai bune, reprezentative sau pur si simplu preferate. Asa ca eclectismul este foarte permisiv – si la fel de greu de definit ca stil, tocmai pentru ca nu are propriile elemente caracteristice, ci le imprumuta de la „vecini”. Concret, amenajarile interioare in stil eclectic pot fi combinatii de minimalism, clasicism, renascentism etc. Eclectic nu are un stil specific.

ciel bleu palais royal

Ce anume face trecerea de la urat la frumos, de la haotic la eclectic sau de la dezordine la ordine, atunci cand nu ai niste reguli stricte dupa care sa te ghidezi? Evident, ne referim la eclectism si la trasatura definitorie a acestuia: sa aduni elemente fara legatura aparenta intre ele si sa le faci sa comunice. Si credem ca aici e cheia: comunicarea.

Stilul de amenajare eclectic presupune buna convietuire a obiectelor intr-o camera. Toate elementele de decor trebuie sa comunice intre ele  – lucru pe care multi o confunda cu „a asorta culorile”. Culorile nu trebuie asortate, ci aduse impreuna pentru a forma armonii vizuale. Adica sa privesti si sa-ti placa ceea ce vezi. Daca rezultatul combinatiilor te multumeste, atunci poti sa nu mai tii cont regulile de design care spun sa nu combini culorile x si y – si asta inseamna (de asemenea) eclectism.

Exotismul impresioneaza prin aspect si peisaje neobisnuite.

Colectia INCROYABLES ET MERVEILLEUSES cuprinde 8 modele de tapet: Cocarde, Malmaison, Palais Royal, Maison de Jeu, Picassiette, Ciel Liberte, Follete si Bagatelle ce sunt transpuse in 39 de culori. Mai jos le vom prezenta pe toate pe scurt.

1. Cocarde

Aceast model are un design minunat care prezinta o colectie de rozete, embleme si insigne cu un stil unic si inconfundabil Christian Lacroix. Imprimat  pe suport netesut pentru a putea fi montat usor, acesta este inca un design Lacroix pe care trebuie sa il ai. Cocarde in franceza este o rozeta de panglici si margele, care a fost folosit de catre soldati; mai apoi au fost folosite ca decor pe palarii, haine etc. de catre femei dupa Revolutie.

model cocarde

2. Mailmaison

Malmaison este imbinare extraordinara de flori exotice tratate in stilul unic Lacroix, cu suprapuneri de flori cu dungi. Acest model are cele mai frumoase combinatii de culori si este imprimat  pe suport netesut pentru a fi montat usor. Numele – Malmaison se refera la Chateau Malmaison, cumparat de Josephine de Beauharnais, sotia lui Napoleon Bonaparte in timpul erei Directoire.

model malmaison

3. Palais Royal

Modelul Palais Royal este o evocare bogata a lambriurilor din lemn, tratate in stilul unic Lacroix, cu imbinari impresionante de culori, unele cu motive irizate. Este imprimat  pe suport netesut pentru a putea fi montat usor. Numele – Palais Royal este un palat istoric din Paris, care a fost locul de intalnire pentru inalta societate franceza, „Incroyables et Merveilleuses”, locul unde a fi vazut si sa fii vazut era „necesar”.

model palaiso royal castor

4. Maison de jeu

Acest pattern este uimitor si literalmente o casa de carti de joc! Cartile de joc antice si colorate puse pe un fundal bogat colorat sunt semnatura clasica Christian Lacroix. Este imprimat pe suport netesut pentru a putea fi montat usor.

model maison-du-jeu

5. Picassiette

Picassiette este un design remarcabil de mozaic, dar subtil construit din cioburi sparte, in culori stralucitoare in cea mai mare parte si cu un luciu stralucitor.  Numele – se refera la ola Maison Picassietteö, care este un exemplu de arhitectura naiva, construita din mozaicuri emailate; este, de asemenea, un joc de cuvinte din cuvintele franceze „Assiette” (placa) si „pique-Assiette”.

model picasette

6. Ciel Liberté

Numele Ciel Liberté se refera la „vantul libertatii”, care a cuprins intreaga societate inainte de revolutie.  Un tapet contemporan frumos.

model ciel bleu

7. Follete

Follete este un colaj extraordinar de efecte si foloseste decupajele preferate ale echipei de design Lacroix, imprimate digital pe suport netesut ca un panou complet. Numele inseamna vie sau vesela; facand referire la sentimente.

model follette

8. Bagatelle

Tapetul Bagatelle este o panorama cu adevarat exotica reprezentand Parc de Bagatelle de la periferia Parisului. Acest parc a fost un loc de intalnire pentru festivitati populare in epoca Directoire.

model bagatelle

Colectia aceasta este o imbinare de imagini si modele ce concureaza pentru a crea ceva unic si cu adevarat extravagant. Asadar, lasa-te inspirat si creeaza-ti propriul design interior cu ajutorul colectiei Incroayable et merveilleuse semnata de celebrul designer Christian Lacroix.

COMMENTS ARE OFF THIS POST