Povestea unui „Ratatouille”

februarie 9

Daca esti parinte , este imposibil sa nu cunosti renumita poveste marca Pixar denumita dupa un fel de mancare simplu – ‘’Ratatouille’’…care este succesul ei? Ei bine il vei afla intr-o clipa…
poza 1

Va aduceti aminte de Remy, un sobolan genial in bucatarie care printr-o serie de intamplari ajunge intr-un mare restaurant parizian …si care reuseste sa impresioneze un critic culinar cu o simpla reteta de ratataouille? Sigur ca va aduceti aminte… dar oare v-ati intrebat de fapt ce este acest ratatouille? Nu este oare acel bohemiene (noi ii spunem simplu ghiveci de legume), o reteta compusa din vinete, dovlecei si rosii taiate in felii fine?Acest fel de mancare a fost propus de catre specialistul culinar al fimului Thomas Keller si este inventat de catre cheful Francez Michel Guerard denumindu-se de fapt ‘’confit byaldi”.

poza2

De ce tocmai aceasta reteta?
Pentru ca este practic un melanj de legume cu o estetica mai mult decat apetisanta si usor de realizat!

  „La ratatouille de Pixar”
INGREDIENTE :
– 1 vanata
– 1 dovlecel galben
– 1 dovlecel verde
– 4 rosii.
– 2 catei de usturoi.
– 2 ardei grasi rosii.
– 1 ceapa.
– ulei de masline.
– rozmarin.

PREPARARE : 
1. Incepeti cu rosiile: faceti o incizie de fiecare parte a rosiilor inainte de a le incorpora timp de 45 de secunde intr-o caserola cu apa fierbinte. Imediat ce le scoateti le treceti prin apa rece si le decojiti.
2. Taiati rosiile in felii fine cu cel mai ascutit cutit.
POZA 3

3. Acum este randul dovleceiilor pe care ii taiati la randul lor.
4. Facem la fel cu vinetele.
5. Legumele ce sunt de prisos pastrati-le pentru prepararea sosului.
6. Cand toate de mai sus sunt feliate procedati la fel cu ceapa , ardeiul gras si usturoiul.
7. Ultimele trei ingrediente trebuie sa le puneti intr-un vas cu un pic de ulei de masline, sare, piper si rozamarin.
8. Le lasati la foc mic si cand sunt coapte le treceti intr-un mixer si veti obtine un sos.
9. Inainte de a trece la prepararea « ratatouille » : plasati sosul pe fundul unui vas special ce poate fi tinut la cuptor si incepeti sa etalati legumele fin taiate.

poza 4

10. In momentul in care le plasati in vas incercati sa formati o spirala combinand de fiecare data o felie de rosie, una de dovlecel , una de vanata si tot asa…o sa va ia un pic de timp dar rezultatul este pe masura! Vasul in care le plasati trebuie sa fie unul special ce poate fi introdus si tinut in cuptor . Gien are o colectie de astfel de vase care prin aspectul lor pot fi cu usurinta scoase din cuptor si plasate direct pe masa.

colectii-gien-2

11. Adaugati un pic de ulei de masline.

poza 5

12. Puneti hartie speciala deasupra vasului pe care acum il puteti introduce in cuptor.
Datorita unei tehnologii mereu in avangarda (mentionam faptul ca unele modele au fronturi dintr-o fibra de carbon speciala, folosita la navele spatiale sau la mașinile de Formula 1 sau ca sistemul de incalzire/pregatire a mancarii a fost astfel gandit, incat preparatul sa ramana suculent indiferent de timpul si de reteta de preparare), aceste masini de gatit iți dau siguranța ca in propria bucatarie poți deveni un adevarat chef.

la-cornue

107 ani de tradiție au condus catre realizarea unei piese absolut excepționale, ale carei calitati tehnice te fac sa te indragostesti iremediabil. Sistemul de emitere a aerului cald in curenți circulari distribuie uniform caldura.
13. Lasati in cuptor timp de 90 minute la 150°c.

poza 6

E voila!…Bon apetit!

COMMENTS ARE OFF THIS POST