Probleme arhitecturale – rezolvate cu mobilierul pe comandă

septembrie 30

Nimic nu se compară cu un client mulțumit de colaborare și fericit că are ambientul mult visat! Nu ne este ușor ca aceste deziderate să fie îndeplinite, fie că ne implicăm total în proiectul de amenajare sau doar furnizăm și montăm mobilierul pe comandă. Cele mai des întâlnite situații dificile sunt de natură tehnică, în sensul că trebuie să ne adaptăm unor spații dificile.

Locuință nouă versus casă de patrimoniu

Mobilier realizat la comanda & design interior La Maison

La prima vedere am fi tentați să spunem că este mai ușor de amenajat un cămin dintr-o construcție recentă, căci dotările sunt clar trasate și implementate, ceea ce ușurează adaptarea mobilierului la condițiile date. În cazul caselor vechi există o serie de vicii ascunse în ceea ce privește traseele electrice, cele termice etc. Nu există o balanță clar delimitată între problemele inerente ale unei construcții mai noi sau mai vechi, însă există situații similare, precum ar fi prezența unor grinzi de susținere sau a unor stâlpi de rezistență care pot obtura vizual și funcțional încăperea.

Cum aducem armonie în context?

Mobilier realizat la comanda & design interior La Maison

Experiența acumulată în timp ne-a demonstrat că spațiile dificile capătă un plus de valoare funcțională și estetică prin contextualizarea unui mobilier realizat pe comandă. Este și cazul acestui proiect de amenajare, dintr-un imobil recent ridicat în București, în care ne-am lovit de o serie de elemente arhitectonice: plafoanele joase erau străbătute de grinzi masive, iar fluiditatea spațiului era întreruptă abrupt de prezența unor nișe ori stâlpi.

Mobilier realizat la comanda & design interior La Maison

După o atentă evaluare a încăperilor am schițat proiectul pentru mobilierul pe comandă, pe care l-am realizat în fabrica noastră de la Sibiu. Am alternat mobilierul cu fronturi compacte, cu cel cu uși vitrate pentru a imprima un plus de dinamică interiorului. Barul din living poate concura cu brio cu unul profesional, căci am realizat suporturi ingenioase pentru pahare și accesorii specifice. Pentru a atrage toate privirile am iluminat interiorul, pentru ca obiectele din sticlă să reflecte lumina în nuanțe diferite.

În dormitoare am mizat pe aceleași linii compacte și pe cornișele decorate în relief, pentru a atenua înălțimea redusă a camerei.

Mobilier realizat la comanda & design interior La Maison

Foto La Maison

COMMENTS ARE OFF THIS POST