Prosopul, organic sau nu?

octombrie 19

Stiai ca de fiecare data cand folosesti prosoapele sau lenjeriile de pat, chimicalele cu care au fost facute iti intra in piele? Aceste chimicale sunt folosite ca sa dea un aspect de nemototolit lenjeriilor si sa faca prosoapele sa dureze mai mult.. dar asta nu inseamna ca nu ai alte variante…

Solutia – prosoapele din bumbac organic

Atat prosoapele cat si lenjeriile din bumbac organic sunt facute din fibre si materiale ce nu contin chimicale si din plante nemodificate genetic. Acestea sunt crescute fara sa fi fost utilizate substante chimice sintetice si cresc intr-un mod natural, nefortat, si intr-un timp indelungat.
Exista mai multe materiale organice din care sunt facute prosoapele, dar cele mai cunoscute si comune sunt bumbacul si bambusul.
Bumbac organic in palme
Prosopul realizat din bumbac organic este similar celui din bumbac obisnuit, numai ca el nu contine bumbac crescut artificial, nu contine pesticide, nu i-au fost adaugate chimicale si nici nu a fost albit sau tratat in vreun anume fel!

Pe de alta parte, prosopul din bambus este chiar placut. Bambusul este folosit atunci cand producem un alt material cunoscut: rayonul, din care facem prosoapele. Deoarece bambusul creste foarte repede si poate fi recoltat dupa numai trei ani este considerat mai eco decat bumbacul.
Tunel Bambus

Deci – care sunt beneficiile?

  • Fac minuni pentru pielea ta… Pielea este cel mai mare organ al nostru. Masoara 2 mp, insa are o grosime de numai câţiva milimetri (între 0.1 până la maximum 10 mm) şi cântăreşte între 10 şi 20 de kg, în funcţie de greutatea şi înălţimea fiecărei persoane. Fiecare centimetru pătrat de piele contine aproximativ 20 de glande sebacee, 100 de glande sudoripare, 4 m de nervi, 1 metru de vase de sânge, în medie 5 fire de păr, în jur de 5000 de terminaţii nervoase şi aproximativ 6 milioane de celule. Impresionant, nu?? De aceea trebuie sa avem grija de ea si sa o tratam ca atare. Nu este de ajuns sa ne gandim numai la pielea fetei ci si la cea din restul corpului.
  • Prosoapele din bumbac organic sunt ideale pentru persoanele care au dermatite sau eczeme.
  • Te mentin sanatos. Se stie ca pe termen lung chimicalele sintetice patrund prin piele in organism.
  • Prosoapele din bambus sunt antibacteriene si antifungiene.
  • Sunt biodegradabile, ceea ce inseamna ca sunt minunate atat pentru tine cat si pentru natura.
  • Tin alergiile departe! Te protejezi, ii protejezi pe cei dragi si nu in ultimul rand protejezi natura!
  • Prosoapele organice te rasfata, iti usuca mai rapid corpul, se usuca si ele mult mai repede, fara a-si pierde aspectul de pufos, moale si delicat.
  • Sunt pufoase fara a fi nevoie sa folosim niciun fel de balsam de rufe.
  • Sunt ideale pentru cei mici pe care ii protejam astfel de posibile reactii ale pielii sau chiar ale corpului cauzate de chimicalele sintetice (pesticide, fertilizanti).

Cum stii ca prosopul tau este organic?

Global Organic Textile StandardToate produsele din bumbac organic sunt aprobate de un Organism ce le certifica. De exemplu prosopul de baie din colectia BIO ESSENTIEL este confectionat din material ce respecta Standardele globale pentru controlul si inspectia productiei de textile organice GOTS (Global Organic Textile Standard)
Daca nu exista un logo sau un certificat pe acel prosop inseamna ca nu este veritabil si mai bine cauti in alta parte, deoarece un prosop organic este mai scump si nu cred ca ai vrea sa iti cheltui banii pe ceva care se dovedeste a fi produs din chimicale sintetice!

Si daca este organic nu inseamna ca este fad sau plictisitor

Exista preconceptia ca tot ceea ce este organic si natural trebuie sa aibe aspect de aspru sau sa fie in culori neutre. Ei bine nu este asa! Numai in colectia de la Turpault de la alamaison.ro gasim culori vesele si rafinate fie ca vorbim de roz pal fie ca vorbim de verde . Ele se incadreaza perfect in orice amenajare de baie fie clasica fie moderna!

Daca doresti prosoape organice acum sa stii unde sa cauti! 🙂

COMMENTS ARE OFF THIS POST