Rosu pasional in combinatii insolite pentru orice sezon

februarie 12

Psihologii asociaza culoarea rosie personalitatilor curajoase, voluntare si comunicative. De-a lungul istoriei rosul a fost simbolul puterii si al vietii, daca ne gandim la mantiile regilor sau la purpuriul specific cardinalilor.

grange-si-mis-en-demeure

La nivel empatic, rosul este responsabil cu inducerea unei stari de bine si de caldura, deoarece preia intreaga putere vizuala a soarelui incandescent. Datorita ariei atat de largi de interes, rosul este una dintre culorile vedeta in designul interior, variatiuni ale tonalitatii sale fiind propuse vreme de mai multi ani ca si culoarea anului de catre prestigiosul Institut Pantone.

moissonnier-mobilier

Cand si cat sa folosim rosul?
Nu exista o reteta a succesului garantat, ci doar un singur raspuns sigur: rosul face senzatie indiferent de anotimp. El capata personalitate distincta in functie de asocierea cu alte culori si de dozajul existent in incapere.
Astfel, de Craciun alatura rosului mult auriu si argintiu, ca accente deco, iar in ansambluri ample vor face spectacol in compania verdelui montan.

colectii-gien

Martisorul este recunoscut dupa asocierea rosului cu alb, asadar pe langa snurul din piept, decoreaza-ti casa cu mici compozitii de flori albe sau rosii, de vase decorative albe si rosii alaturate in compozitii artistice.
Rosul este si culoarea pascala, de aceea in fiecare an masa de Pasti va fi elegant decorata si va avea ca fundal o fata de masa uni, de un rosu intens, pe care vor trona suporturile inspirate pentru ouale vopsite.
In ceea ce priveste Valentine’s Day ori Dragobetele, inconjoara-te de inimi dornice de iubire, dar si de imprimeuri care sa evoce exuberanta emotionala a momentului.

moissonnier-2

Tips de milioane!
Chiar daca pentru fiecare dintre aceste momente de peste an exista simboliuri grafice sau asocieri cromatice specifice, sfatul nostru este ca schimbarile de sezon pe care trebuie sa le faci pentru a particulariza momentul este sa fie unul minimal, adica sa nu necesite o intreaga mobilizare de forte sau interventii financiare notabile.

mis-en-demeure-masurta

Cum poti realiza acest lucru? Foarte simplu : daca investesti o singura data in piese de mobilier cu look de impact, in corpuri de iluminat al caror abajur fantezist filtreaza lumina in curcubee rosiatice, in covoare moi de culoarea lavei sau in orice alt obiect cu insemnatate constanta pe tot parcursul anului… astfel incat sa fie nevoie doar sa pigmentezi pe alocuri pentru a da mai multa consistenta.

Sa fie rosu! Sa fie iubiri sincere! 💝

COMMENTS ARE OFF THIS POST