Stilul exotic – pentru iubitorii de aventuri!

august 23

Cui nu îi place să călătorească către destinații exotice? Cui nu îi plac aventurile în țări tropicale sau cultura altor popoare? Și dacă de prin aceste plimbări îți place să colecționezi mici suveniruri, atunci cu siguranță stilul exotic este stilul care ți se potrivește de minune atunci când te hotărăști să îți decorezi locuința.

Amenajarea  în stilul exotic îți permite să aduci în interiorul locunței tale toate acele lucruri ce te-au impresionat în timpul vacanțelor din destinațiile tale preferate. O dată ce te-ai decis asupra unei culturi, tot ce trebuie să faci este să o aplici în locuința ta.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Tapet Picture Gallery WP Multi – Sanderson

Stilul exotic trebuie să îți ofere acel sentiment de relaxare și bună-dispoziție pe care o zi de stat la plajă ți-l oferă. Nimic nu este mai plăcut decât să te odihnești (și să-ți imaginezi că ești pe o insulă exotică) pe un pat improvizat de perne, alături de prieteni, savurând un cocktail de fructe.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Țesătură Capuchins – Sanderson

Ca alternativă la spațiile ticsite de obiecte și de culori tari, stilul exotic propune elementele coloniale, cu design caracteristic, unicate, completate cu decorațiuni din lemn sau bronz în aceeași tentă. Designerii definesc mobilierul exotic drept mobilierul realizat manual din lemn de bambus sau ratan.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Mobilier de terasă – Neptune

Stilul exotic, un stil neconvențional, se află într-o strânsă legătură cu natura; așadar, toate componentele unei astfel de amenajări fac trimitere la elemente din natură. Culorile pământii sunt alăturate țesăturilor cu animal print și pieselor de mobilier din bambus, ratan sau lemn masiv cu aspect antichizat, rezultatul fiind unul armonios și relaxant. Pentru acest tip de mobilier sunt indicate și decorațiunile din ceramică sau textilele imprimate cu vopsele naturale. Pentru a crea o atmosferă exotică, se mai pot folosi și statuete din lemn, ceramică, piatră, cuverturi, perdele și draperii.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Tapet Clementine – Sanderson

Nuanțele inspirate din natură sunt perfecte pentru obținerea unui interior vesel. Dacă îți dorești un living sau chiar o terasă decorată în stilul exotic, optează pentru piese de mobilier simple,.dar pe care să le scoți în evidență prin accesorii îndrăznețe în tonuri vii de roșu, galben, orange sau verde. Dar ține cont că o amenajare în stil exotic nu ar fi completă fără decorațiuni realizate la fel de simplu și migălos.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Mobilier de terasă – Neptune

La fel ca și mobila, decorațiunile specifice stilului exotic diferă de la o cultură la alta. Dacă îți dorești un ambient relaxant, asemeni unui paradis tropical, poți începe prin a decora încăperile cu covorașe pentru podea,.măsuțe pentru cafea, suporturi de flori în forme inspirate din natură, lampadare din bambus, canapea modulară.confecționate din stofă și puternic colorată sau un set de lumânări parfumate. Pentru a completa atmosfera de grădină tropicală, pot fi folosite esențe ca ylang-ylang, mosk, santal, chandan, frangipani, magnolie.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Țesătură Clementine – Sanderson

Pentru cei care preferă tablourile, acestea ar trebui să fie nu foarte elaborate, poate pictura naivă. Într-o astfel de amenajare puteți folosi și tablourile făcute manual din plante uscate sau cu frunze.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Colecția Maya – Pierre Frey

Nu uitați de plante. Pentru a duce la perfecțiune amenajarea interiorului în stil exotic alegeți plante precum: ficusul, baobabul, cactusul sau palmierul.

stilul exotic la maison tapet tesaturi amenajare

Poți să mai aduci puțin din atmosfera relaxantă din concedii și în căminul tău. Alege stilul exotic și te vei bucura de vacanță tot timpul anului!

Credit fotografii: Sanderson, Pierre Frey, Neptune, Poterie de la Madeleine

COMMENTS ARE OFF THIS POST